Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Άσχημα νέα από τη Βρετανία: Θάνατοι και ορισμένων εμβολιασμένων με τη μετάλλαξη Δέλτα

 Άσχημα νέα από τη Βρετανία: Θάνατοι και ορισμένων εμβολιασμένων με τη μετάλλαξη Δέλτα

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) επιβεβαίωσε 42 θανάτους στη χώρα με τη μετάλλαξη Δέλτα, γνωστή μέχρι πρότινος και ως «ινδική μετάλλαξη». Οι 12 είχαν κάνει εμβόλιο.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) επιβεβαίωσε 42 θανάτους στη χώρα με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Από τις 7 Ιουνίου, καταγράφηκαν 42 θάνατοι στην Αγγλία ατόμων με την μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19. Πέθαναν εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ, σύμφωνα με την ΡΗΕ.

Από αυτόν τον αριθμό, 23 δεν είχαν εμβολιαστοί, επτά βρίσκονταν περίπου 21 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και 12 ήταν πάνω από 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Για την ώρα ο Guardian δεν αναφέρει στοιχεία για τις ηλικίες των ανθρώπων που πέθαναν και για τα εμβόλια που έκαναν.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού, το οποίο είναι πλέον κυρίαρχο στη Βρετανία, είναι κατά 60% πιο μεταδοτικό από αυτό που κυριαρχούσε προηγουμένως στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, τρεις ημέρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης για την άρση των τελευταίων περιορισμών.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι το Δέλτα, το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, είναι κατά 40% πιο μεταδοτικό.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή των βρετανικών υγειονομικών αρχών (Public Health England), 42.323 κρούσματα (έναντι 29.892 πριν από μια εβδομάδα) αυτού του στελέχους έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία, όπου το Δέλτα αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται.

Η υγειονομική αρχή της Βρετανίας έκρινε ωστόσο ενθαρρυντικό το ότι παρατηρεί πως η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται από μια αύξηση των νοσηλειών στα ίδια ποσοστά. Περίπου χίλιοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό βρίσκονται σήμερα στα βρετανικά νοσοκομεία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζει να μετριάζει τον αντίκτυπο αυτού του παραλλαγμένου στελέχους στους πληθυσμούς στους οποίους ο αριθμός των ανθρώπων που έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 είναι αυξημένος, υπογράμμισε η υπηρεσία υγείας της Βρετανίας. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)