Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΑΕΛ: Παραιτήθηκε ο Κούγιας – Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος

ΑΕΛ: Παραιτήθηκε ο Κούγιας – Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος

Την απόφαση να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΛ, πήρε ο Αλέξης Κούγιας που πρότεινε συγκεκριμένα άτομα για να πλαισιώσουν το Δ.Σ.

 Του Μάριου Σταμπουλή

Αλλαγών συνέχεια για την ΠΑΕ ΑΕΛ, όπου ο Αλέξης Κούγιας πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την προεδρία της ομάδας.

Ο ισχυρός άντρας των «βυσσινί» αποφάσισε να παραδώσει τη διοίκηση σε επιφανείς Λαρισαίους και για αυτό το λόγο θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 30 Ιουνίου, όπου και θα εκλεγεί νέα διοίκηση.

Νέος πρόεδρος της ομάδας θα είναι ο Νικόλαος Κανέλλος πρέσβης επί τιμή – πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας σε Κόσοβο, Σλοβακία, Βιετνάμ Αζερμπαϊτζάν – αντιπρόεδρος ΕΙΠΔ.

Έχει δώσει διαλέξεις σε πάνω από 100 πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο και έχει πολλές τιμητικές αναγνωρίσεις. Ο κ. Νικόλαος Δ. Κανέλλος είναι συγγραφέας δύο πολιτικών μυθιστορημάτων (Η Τελευταία Προειδοποίηση Λόγος Α και Η Τελευταία Προειδοποίηση Λόγος Β) που εκδόθηκαν από τον Ιανό στην Ελλάδα το 2012 και το 2018. Επίσης είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, ενώ ασχολείται με τη μουσική και τη ζωγραφική με 21 μέχρι σήμερα εκθέσεις ζωγραφικής στον κόσμο.

Με σχετική ανακοίνωση έδωσαν διευκρινήσεις αναφορικά με τις επαφές με τον Γιάννη Γκαράνη, αλλά και τον κ. Σελιώνη, ενώ γνωστοποίησαν τα πρόσωπα τα οποία θα προτείνει η ιδιοκτησία της ομάδας για να πλαισιώσουν τη διοίκηση.

Θυμίζουμε πως λίγες ημέρες πριν, έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Λιάγκας αναλαμβάνει το πόστο του Α’ Αντιπροέδρου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι, κατόπιν αποφάσεως του κ. Κούγια, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΛ και να παραδώσει τη διοίκηση της εταιρίας σε επιφανείς Λαρισαίους, ανακοινώνεται ότι αποφασίστηκε η σύγκληση εκτάκτου Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, τηρουμένης της προθεσμίας των είκοσι ημερών, για τις 30 Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, με μοναδικό θέμα την εκλογή Προέδρου – Αντιπροέδρων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ διαψεύδει την άρνηση των κ.κ. Γκαράνη και Σελιώνη στην πρόσκληση συμμετοχής τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί ο μεν κ. Γιάννης Γκαράνης εκδήλωσε ο ίδιος το ενδιαφέρον να συμμετάσχει στη διοίκηση της ΠΑΕ και σήμερα έχει ραντεβού με τον κ. Κούγια στην Αθήνα για να αποφασίσουν από κοινού ποιά θέση θα καταλάβει, στο δε κ. Σελιώνη ουδέποτε προτάθηκε από οποιοδήποτε στέλεχος της ΠΑΕ η συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ είχε σκοπό να προτείνει στον κ. Σελιώνη την πρόσληψή του στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ λόγω της πανθομολογούμενης γνώσεως όλων των σχετικών με τη λειτουργία μίας ποδοσφαιρικής εταιρίας, εξαιτίας της μακρόχρονης υπηρεσίας του στην ΕΠΣ Λαρίσης, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

Ουδέποτε, επίσης, προτάθηκε στον κ. Σελιώνη να ενταχθεί στο προπονητικό team, όπως ανακριβώς δημοσιοποιήθηκε.

Τα πρόσωπα τα οποία η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ θα προτείνει να στελεχώσουν τη διοίκησή της είναι μέχρι τώρα οι κ.κ.:

Νικόλαος Κανέλλος (Πρέσβης),

Γιάννης Γκαράνης (Επιχειρηματίας – Κλινικάρχης),

Γεώργιος Λιάγκας (Δημοσιογράφος),

Απόστολος Φωτάκης (Επιχειρηματίας),

και αναμένεται μέχρι τις 30-06-2021 να συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι επιφανείς Λαρισαίοι, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε στενή επαφή με τον κ. Κούγια.

Πηγή: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)