Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Μετάλλαξη Δέλτα: Μοναχός από το Άγιο Όρος ο 49χρονος - Σε κρίσιμη κατάσταση

Μετάλλαξη Δέλτα: Μοναχός από το Άγιο Όρος ο 49χρονος - Σε κρίσιμη κατάσταση

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Επιμέλεια 

Ζαφειρόπουλος

 
 
 
Ρώσος ιερομόναχος ο 49χρονος που βρέθηκε θετικός στη μετάλλαξη Δέλτα.

Μοναχός από το Άγιο Όρος είναι εν τέλει ο 49χρονος, ο οποίος μολύνθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορονοϊού και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, διευκρίνισε πως ο ασθενής εισάχθηκε στο «Παπανικολάου» στις 2 Ιουλίου, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε πάρα πολύ γρήγορα.

Εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του 49χρονου, οι θεράποντες γιατροί αναγκάσθηκαν να διασωληνώσουν τον ασθενή μόλις δύο ημέρες μετά, ήτοι, στις 4 Ιουλίου.

Αυτήν τη στιγμή, ο 49χρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ενημέρωσε μετά λύπης του ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Όπως προσέθεσε o Νίκος Καπραβέλος, οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως ο 49χρονος ασθενής έχει μολυνθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΟΡΕΝ μετάδωσε πως πρόκειται για Ρώσο ιερομόναχο από το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Ανεμβολίαστος ο μοναχός

Ο δρ. Καπραβέλος δήλωσε στο grtimes.gr:

«Είναι ένα περιστατικό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί ο άνθρωπος είναι μόλις 49χρονών και ζούσε σε σκήτη, γεγονός που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με προσκυνητές. Δεν νόσησε, δηλαδή, λόγω υπερκινητικότητας. Ήρθε στο νοσοκομείο στις 2 Ιουλίου, έχοντας νοσήσει ήδη ένα δεκαήμερο και μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα».

Αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα, σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον, ήταν ανεμβολίαστος», προσέθεσε ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Σημειώνεται πως η κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα του νέου κορονοϊού έναντι των άλλων στελεχών του, εδραιώνεται περαιτέρω και στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο ανησυχεί ιδιαιτέρως τις υγειονομικές Αρχές της χώρας μας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συγκεκριμένη παραλλαγή του SARS-CoV-2, η οποία πρωτοεντοπίσθηκε στην Ινδία, είναι η πιο μεταδοτική απ’ όσες έχουν προκύψει μέχρι στιγμής. 

Πηγή: ieidiseis.grQ

2 σχόλια:

  1. Προφανώς δεν εκοινώνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος ζει σε μία γωνία του κόσμου χωρίς να σε ενοχλεί.Τόσο αηδιαστικά μαλάκας είσαι πιά;Τόσο φασίστας;Τόσο γραφικός;

      Διαγραφή

(3)