Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Κινητοποιήσεις μετά την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Η ολοκλήρωση των δύο διαγωνισμών πώλησης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά –με τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου να επικρατεί–, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους εργαζομένους, που αμέσως έκαναν λόγο για «ξεπούλημα». Η... αντίδρασή τους εστιάζεται κυρίως στο πολύ χαμηλό τίμημα των μόλις 25 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για το στρατιωτικό τμήμα των Ναυπηγείων.

Ως αποτέλεσμα, το σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (η «Τρίαινα»), αφού επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μιλούν για «μεγάλη επιτυχία», προανήγγειλε κινητοποιήσεις, με πρώτο βήμα την προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας 9:00-13:00 για την Τρίτη 13 Ιουλίου και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι ζητούν να μην ανακηρυχθεί πλειοδότης, να αποτραπεί το ξεπούλημα των Ναυπηγείων και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους. 

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων
Συναδέλφισσες – οι

Με το δελτίο τύπου που εκδώσαμε αμέσως μετά το άνοιγμα των προσφορών για την πώληση του ενεργητικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εκφράσαμε την έντονη αντίθεσή μας στην όλη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης που οδήγησε τελικά στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων. Με το ίδιο δελτίο τύπου ζητήσαμε από τον ειδικό διαχειριστή, τον υπουργό Οικονομικών και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να μην ανακηρύξουν πλειοδότη και να επιλέξουν τις εναλλακτικές νομικές διαδικασίες που προτείναμε.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση στο σύνολό της και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με δημόσιες δηλώσεις όχι μόνο δεν θεωρούν μικρό το τίμημα της πώλησης, αλλά αντίθετα πανηγυρίζουν για την μεγάλη τους “επιτυχία”. Επειδή όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία το τίμημα της πώλησης που είναι 25,2 εκατομμύρια, προσθέτουν αυθαίρετα  στο τίμημα αυτό τα 37 εκατομμύρια που δόθηκαν στην ΕΤΑΔ για τα διπλανά οικόπεδα και τη δεξαμενή 5 , καθώς και τα 8-10 εκατομμύρια που είναι το κόστος των νομιμοποιήσεων και τελικά ανεβάζουν το τίμημα στα 70 εκατομμύρια!!! Η αλήθεια όμως είναι ότι το Ναυπηγείο ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ για μόλις 25,2 εκατομμύρια.

Με τα δεδομένα αυτά από πλευράς Κυβέρνησης, φαίνεται ότι ο ειδικός διαχειριστής θα ανακηρύξει τον πλειοδότη και θα υποβάλει την σχετική έκθεση στο Πρωτοδικείο για επικύρωση.

Το ΔΣ του Σωματείου και ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι έχουμε πάρει την απόφαση να αγωνιστούμε για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης. 

Σαν πρώτο βήμα, το ΔΣ του Σωματείου μας, στην χθεσινή συνεδρίαση του αποφάσισε την προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας  09:00 – 13:00 για την Τρίτη 13 Ιουλίου και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών με επιδίωξή μας την άμεση συνάντησή μας με τον Υπουργό, προκειμένου να του θέσουμε τα αιτήματά μας, τα οποία είναι:

1.    Να μην ανακηρυχθεί πλειοδότης. Να αποτραπεί το ξεπούλημα των ναυπηγείων.
2.    Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η εξέλιξη, να διασφαλιστούν στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας μας.
3.    Να διασφαλιστεί η καταβολή του συνόλου των οφειλομένων καθώς και των αποζημιώσεων όλων των συναδέλφων που αποχώρησαν. Να καταβάλει άμεσα το Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά που έχει επιβάλει το ICC με απ΄ ευθείας απόδοσή τους στους εργαζόμενους σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας και καταβολή του υπολοίπου στον ειδικό διαχειριστή.
4.    Να λήξει επιτέλους το θέμα της ασφαλιστικής μας τακτοποίησης για το 18μηνο της εκ περιτροπής εργασίας.
5.    Να ψηφιστεί η τροπολογία για την χρηματοδότηση της συνέχισης λειτουργίας των ναυπηγείων από το Πολεμικό Ναυτικό.

Συναδέλφισσες – οι
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους πρώην συναδέλφους μας συνταξιούχους που αποχώρησαν από το 2012 μέχρι και σήμερα, στην πορεία της Τρίτης 13 Ιουλίου 2021 που θα ξεκινήσει έξω από τα γραφεία του Σωματείου μας (θα υπάρχουν λεωφορεία) στις 09:00 με κατεύθυνση την πλατεία Κλαύθμωνος και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Να μην λείψει κανένας. Είμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα και η συμμετοχή όλων είναι υποχρέωση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΥΣΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Υ.Γ. Κατά την κινητοποίηση θα τηρηθούν όλα τα Μέτρα Ασφαλείας όπως αυτά προβλέπονται μέσα από τις ΚΥΑ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)