Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Άδωνις Γεωργιάδης: Λυπάμαι που είναι μόνο 5.000 το πρόστιμο στην εστίαση

Άδωνις Γεωργιάδης: Λυπάμαι που είναι μόνο 5.000 το πρόστιμο στην εστίαση

 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «λίγο» το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και το 7ημερο κλείσιμο στην εστίαση, σε περίπτωση που δεν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στα πρόστιμα που μπαίνουν σε επιχειρήσεις της εστίασης, που δεν τηρούν τα μέτρα για την πανδημία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την συνέντευξη του, χαρακτήρισε «λίγο» το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και το 7ημερο κλείσιμο και τόνισε πως σκέφτεται να αυξήσει τις κυρώσεις.

«Λυπάμαι που είναι μόνο 5.000 ευρώ το πρόστιμο, ίσως το σκεφτώ να αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δε βλέπουν».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση και δήλωσε πως «η διεύθυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που πρέπει να μπουν σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν είναι μια απλή κυβερνητική απόφαση. Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει. Ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι». 

Με πληροφορίες από το ΣΚΑΪ

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)