Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Νορβηγία: Αποζημιώνει όσους έφτασαν κοντά στο θάνατο από το εμβόλιο της AstraZeneca - Θα κάνει το ίδιο η Ελλάδα;

Νορβηγία: Αποζημιώνει όσους έφτασαν κοντά στο θάνατο από το εμβόλιο της AstraZeneca - Θα κάνει το ίδιο η Ελλάδα;

Τα προηγμένα κράτη όπως η Νορβηγία αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες τους και δεν κρύβονται πίσω από δήθεν ανεξάρτητες επιτροπές προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκειά τους. Έτσι η νορβηγική κυβέρνηση θα αποζημιώσει τρεις, τουλάχιστον, περιπτώσεις εμβολιασμένων με το σκεύασμα της AstraZeneca που παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες.

Την αποζημίωση θα καταβάλλει η  κυβέρνηση της Νορβηγίας, μέσω του Νορβηγικού Συστήματος Αποζημιώσεων Ασθενών (NPE), ενώ την ιδια στιγμή, δεκάδες άλλοι εμβολιασμένοι περιμένουν την κατάληξη των δικών τους περιπτώσεων.

Την ανακοίνωση εξέδωσε το ίδιο το NPE, το οποίο επιβεβαίωσε επίσημα πως το εμβόλιο της AstraZeneca - η χορήγηση του οποίου έχει απαγορευτεί στη Νορβηγία - σχετίζεται με σοβαρές περιπτώσεις θρόμβων στα άτομα που καλειται να αποζημιώσει, το ένα εκ των οποίων έχασε τη ζωή του.

Μεταξύ των τριών ατόμων που υπέφεραν μετά τους εμβολιασμούς, ήταν εργαζόμενοι στον τομέα υγείας, οι οποίοι είχαν προτεραιότητα να εμβολιαστούν. Δύο γυναίκες νοσηλεύτηκαν τον Μάρτιο και μία από αυτές, που ήταν κοντά στα 40, κατέληξε. Ο τρίτος, ένας άντρας κοντά στα 30, εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρές ανοσολογικές αντιδράσεις.

Το ακριβές ποσό της αποζημίωσης δεν έχει ακόμα οριστεί, σύμφωνα με τον διευθυντή του NPE, ο οποίος πρόσθεσε πως ο οργανισμός θα προσφέρει επιπλέον χρήματα στην οικογένεια της γυναίκας που πέθανε, για να καλύψει τα έξοδα της κηδείας της.

Συνολικά, στη Νορβηγία έχουν κατατεθεί 77 αιτήματαγια αποζημίωση που σχετίζονται με παρενέργειες εμβολίων κατά της Covid. Πάνω από 50 αφορούν την AstraZeneca, ενώ υπάρχουν επίσης αναφορές και για τα Pfizer και Moderna. Οκτώ από τα 77 αιτήματα σχετίζονται με θανατηφόρες περιπτώσεις.

Πηγή: pronews.gr

3 σχόλια:

  1. Όχι η Ελλάδα δε θα κάνει τίποτα
    Ο κ. Κούλης δε θέλει να διαταράξει το επιχειρηματικό κλίμα τώρα που η ανάπτυξη τρέχει με χίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμάς δε μας αφορά γιατί και καπνίζουμε και εμβόλιο δεν κάνουμε.

      Διαγραφή
    2. Και ηλίθιοι είμαστε.
      Και κλέφτες και απατεώνες και λαμόγια κυβερνήτες έχουμε.
      Να τα λέμε όλα.

      Διαγραφή

(3)