Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς στην Ελλάδα - Άσχημα νέα στην Πορτογαλία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς στην Ελλάδα - Άσχημα νέα στην Πορτογαλία

Πάνος Ευθυμιάδης

Επιμέλεια

Αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας. Απρόβλεπτες εξελίξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα οδήγησαν σε επαναφορά του μέτρου στην Πορτογαλία.

Αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους στην Ελλάδα όλες τις ώρες. Μπορεί να υπάρχουν νέα μέτρα για τις μετακινήσεις που θα μπουν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα, όμως η απαγόρευση κυκλοφορίας αποτελεί παρελθόν - τουλάχιστον για τώρα, καθώς οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Η κυβέρνηση δείχνει πλέον να κινείται σε επιθετική γραμμή με μέτρα για ανεμβολίαστους στην Ελλάδα, την ίδια ώρα όμως στην Πορτογαλία επέστρεψε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πιο αναλυτικά αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και μετά τη 1:30 το βράδυ, ενώ η άρση των μέτρων έφερε και αλλαγές στα ωράρια των μπαρ και των εστιατορίων.

Επειτα και από τις τελευταίες αλλαγές, έρχεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης. Τονίζεται επίσης ότι πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα προστασίας και αποτροπής διασποράς του κορονοϊού.

Πλέον, τα καταστήματα της εστίασης (μπαρ,καφέ και εστιατόρια) μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα. Από 15 Ιουλίου πάντως θα πρέπει να χωριστούν σε όσα δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους.

Τα νέα πάντως από την Πορτογαλία είναι άσχημα, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Ηκυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε να εφαρμόσει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε 45 δήμους, συμπεριλαμβανομένης της Λισαβόνας.

Τις τελευταίες 14 ημέρες, ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων στην Πορτογαλία σχεδόν διπλασιάστηκε σε πάνω από 1.600, αν και οι αριθμοί παραμένουν πολύ κάτω από την αιχμή του Ιανουαρίου που ξεπερνούσε τα 12.000 την ημέρα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Πορτογαλία έχει στόχο να αποθαρρύνει τις «επικίνδυνες συμπεριφορές» και ιδιαίτερα τις συγκεντρώσεις νεότερων ανθρώπων τη νύχτα, δήλωσε η Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα, υπουργός Επικραετίας, η οποία παρουσίασε τα μέτρα την Πέμπτη. «Αυτή είναι η ώρα να ακολουθήσετε τους κανόνες, να αποφύγετε συγκεντρώσεις, να αποφύγετε πάρτι και να προσπαθήσετε να μειώσετε τα νούμερα», πρόσθεσε.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ στις 11 μ.μ. την Παρασκευή και θα εφαρμοστεί σε 19 δήμους που έχουν πλέον χαρακτηριστεί ως «πολύ αυξημένο κινδύνου» του Covid-19, και άλλους 26 «αυξημένου κινδύνου».

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 11 μ.μ. έως τις 5 π.μ.. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)