Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Self test: Μέχρι πότε δίνουν τα φαρμακεία - Οι δικαιούχοι

Self test: Μέχρι πότε δίνουν τα φαρμακεία - Οι δικαιούχοι

 
 
Έως τέσσερα self tests, για όλο τον μήνα Ιούλιο, θα μπορούν να παραλάβουν από σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και οι πολίτες από 18 έως 30 ετών.

Στα φαρμακεία θα πρέπει να σπεύσουν από σήμερα οι δικαιούχοι των δωρεάν self tests, καθώς άρχισε η διάθεσή τους.

Η διάθεση των self tests θα γίνεται έως το Σάββατο 10 Ιουλίου, ενώ μετά από αυτό το διάστημα οι δικαιούχοι δεν θα μπορούν να τα παραλάβουν.

Self tests δεν δικαιούνται όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, καθώς τελειώνει γι’ αυτή την κατηγορία η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Η λειτουργία του Συστήματος Διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 3 Ιουλίου και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και ώρα 08:00, καθώς τα τεστ δεν διατίθενται στο διάστημα των εφημεριών αλλά μόνο στην κανονική λειτουργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ το Σύστημα Διάθεσης Self-Test θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 1/7/2021 και ώρα 8:00 έως και το Σάββατο 10/7/2021 και ώρα 17:00, με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του από το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00.

Πάντως για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test, οι δικαιούχοι καλούνται να τα παραλαμβάνουν κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης.

Η διανομή των self tests θα γίνει κανονικά και στην Αθήνα, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε να συνεχίσει να παράσχει τα tests. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε δώσει «πράσινο» φως στη συνέχιση της διάθεσης των self-tests με ψήφους 11 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό, την περασμένη Τρίτη. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)