Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας: Εκατό χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη σε μία νύχτα – Η περίμετρος της φωτιάς είναι 100 χλμ.

«Καταστρεφόμαστε. Εκατό χιλιάδες στρέμματα δάσους, κατοικίες, χωράφια γίνανε στάχτη σε μία νύχτα. Καταστράφηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως, όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου. Φωνάζαμε τρεις ημέρες γιατί ήταν επιτακτική ανάγκη να σωθεί ο τόπος μας. Ήταν επιτακτική ανάγκη να σωθεί ο τόπος μας. Καταστράφηκε η Βόρεια Εύβοια. Καταστρέφεται ο νομός», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Και όπως κατήγγειλε στην εκπομπή «Αθήνα – Τόκιο» οι περιουσίες του κόσμου πήγαν στράφι. «Εκατοντάδες σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός και μπροστά μας συνεχίζονται να καίγονται καταστήματα, σπίτια και να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς. Έλεος».

Είναι ολοκαύτωμα – Δεν μπορεί να αντιδράσει κανείς

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπουρνιώτη, ο κόσμος έχει αγανακτήσει. «Ευτυχώς χθες εκκενώσαμε τις κατασκηνώσεις, την παραλία της Αγίας Άννας, τα ξενοδοχεία και φύγανε πάνω από 4.000 – 5.000 κόσμος, πριν φτάσει το μέτωπο, αλλιώς θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Αυτή την στιγμή καίγονται σπίτια σε όλο τον δήμο: στην Κερασιά, το Αχλάδι, στις Παπάδες, στην παραλία της Αγίας Άννας. Ένα ολοκαύτωμα. Δεν μπορεί να αντιδράσει κανείς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ελάχιστες, για να καταλάβετε ότι υπάρχουν χωριά που δεν υπάρχει πυροσβεστικό. Πολεμούν οι άνθρωποι με νύχια και με δόντια για να σώσουν ότι μπορούν να σώσουν. Άνθρωποι κινδυνεύουν για να σώζουν τα σπίτια τους . Οι περιουσίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και δεν ξέρω τι ακόμα θα βρούμε μπροστά μας».

Είναι τέτοια η μανία της πύρινης λαίλαπας που η περίμετρός της εκτείνεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, πάνω από 100 χλμ. Ουσιαστικά καίγεται όλη η Βόρεια Εύβοια».

Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)