Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Φωτιά στη Μάνη: Μέσα στο Γύθειο η φωτιά - Εκκενώνεται μαζί με Μαυροβούνι, Βαθύ

Φωτιά στη Μάνη: Μέσα στο Γύθειο η φωτιά - Εκκενώνεται μαζί με Μαυροβούνι, Βαθύ

 
 
 
 
Εκκενώνονται Γύθειο και Μαυροβούνι προς Σκάλα. Εξαπλώνεται η φωτιά στη Μάνη.

Ανεξέλεγκτη είναι και η φωτιά στη Μάνη, με τις φλόγες να έχουν μπει αυτήν τη στιγμή μες στην πόλη του Γυθείου και να απειλεί περιουσίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο.

Η πυρκαγιά επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Όπως θα δείτε και στα ακόλουθα πλάνα, εκκενώνεται το Γύθειο, το Μαυροβούνι και το Βαθύ. 


Αυτήν τη στιγμή επικρατεί κυριολεκτικά πανικός, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και την πύρινη λαίλαπα να προελαύνει ανενόχλητη. Πυκνοί καπνοί έχουν σκιάσει τα πάντα και η μάχη μοιάζει να έχει ήδη χαθεί. Άπαντες ελπίζουν σε μιαν αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου.

«Εκκενώθηκαν τα σπίτια μας σε Μαραθώνα και Γύθειο και τα παιδιά μεταφέρονται σε πιο ασφαλείς χώρους του Οργανισμού μας! Σε άλλα σπίτια μας πραγματοποιούνται βάρδιες ασφαλείας λόγω κινδύνου εξάπλωσης των πυρκαγιών!», γράφει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Πολίτες απευθύνουν έκκληση να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον κάθε λεπτό είναι κρίσιμο για την κατάσταση στο Γύθειο. Συνολικά έχουν εκκενωθεί περίπου 15 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή.

Ουρές αυτοκινήτων κινούνται παραλιακά, με τους ανθρώπους να τρέχουν να γλυτώσουν από την ολέθρια μανία της φωτιάς. Πίσω τους, ένα πελώριο κύμα από θεόρατες φλόγες και πυκνούς καπνούς καταπίνει τα πάντα και πλησιάζει σπίτια, κερδίζοντας έδαφος γοργά.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης». Εξήγησε, δε, πως «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου-Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες. 
Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο κ. Βερούτης είπε ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου». Τέλος, σημείωσε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».  
 
Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)