Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Φωτιά Εύβοια: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στη Δάφνη – Μάχη με τις φλόγες

Εκκενώθηκαν ακόμη τρία χωριά

Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Καίει ανεξέλεγκτη η γιγαντιαία πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια με τους κατοίκους να περνούν ένα εφιαλτικό βράδυ. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο στη Δάφνη Μαντουδίου, κοντά στο χωριό Ροβιές όπου νωρίτερα οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον οικισμό.

Στο σημείο βρίσκεται ο ρεπόρτερ του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος, ο οποίος μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο.


Τα ξημερώματα εκκενώθηκαν ακόμη δύο χωριά στη Β. Εύβοια και συγκεκριμένα οι οικισμοί Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί. Στις 7:30 λόγω απειλητικής φοράς της πυρκαγιάς, δόθηκε εντολή εκκένωσης και του χωριού Κεχριές.


Στα μέτωπα στη Bόρεια Εύβοια επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα. Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει και ο Στρατός και το Λιμενικό Σώμα που πριν από μερικές ώρες μετέφερε παραθεριστές που βρίσκονταν στην περιοχή. Από τα μεσάνυχτα, δε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.

Ο αντιδήμαρχος του Μαντουδίου, Αργύρης Λιάσκος, μιλώντας στο OPEN είπε πως το πύρινο μέτωπο θα απειλήσει και την Ιστιαία.

Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε να κηρυχτεί ο δήμος Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάστασης που έλαβε η πυρκαγιά. Ο κ. Σπανός, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο OPEN εκτίμησε ότι είναι περί τα 30 τα σπίτια που έχουν καεί. Το βράδυ της Τετάρτης, απεγκλωβίστηκαν ακόμα 5 άτομα στην Εύβοια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)