Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

O καιρός

Tην Πέμπτη τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα ανατολικά . Μάλιστα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα ξεπερνά τοπικά τους 35οC και την Παρασκευή και το Σάββατο, θερμοκρασίες που είναι λίγο υψηλότερες από τις κανονικές τιμές για τέλος Αυγούστου.

Την Πέμπτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι μόνο στα νότια θα έχουν ένταση 5 με 6 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 36 με 38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία  από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες
νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε
στα βουνά της βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.
Οι άνεμοι μόνο στα νότια θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)