Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Αυξήσεις 20% στις τιμές στα καύσιμα, φόβοι για εκτίναξη του πετρελαίου θέρμανσης

Αυξήσεις 20% στις τιμές στα καύσιμα, φόβοι για εκτίναξη του πετρελαίου θέρμανσης

 
Μεγάλες αυξήσεις έχουν πάρει όλα τα καύσιμα από την αρχή του χρόνου ενώ απλησίαστο θα είναι το χειμώνα το πετρέλαιο θέρμανσης με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων να ζητά μείωση του ειδικού φόρου.

Την ανηφόρα έχουν πάρει τα καύσιμα από την αρχή του χρόνου με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργο Ασμάτογλου να εκτιμά πως αυτή έχει ανέλθει αθροιστικά στο 20%.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ, αιτία των αυξήσεων είναι ο διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου που, από 50 δολάρια το βαρέλι στην αρχή του χρόνου, έχει πάει στα 75 δολάρια γεγονός που συμπαρασύρει όλα τα καύσιμα.

Ο ίδιος πάντως χτύπησε «καμπανάκι» για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καθώς εκτιμά πως θα κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ζητώντας μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κινηθεί πολύ υψηλά στα αστικά κέντρα σε σχέση με την περσινή περίοδο και είναι κάτι που πρέπει να το δούμε για να αποφύγουμε τα κακώς κείμενα. Δεν πρέπει να πάμε σε επιδόματα, αλλά σε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης», είπε ο κ. Ασμάτογλου.

Τις ανησυχίες του κ. Ασμάτογλου άκουσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος βρισκόταν στο στούντιο. O κ. Σταϊκούρας αν και προανήγγειλε μέτρα απέφυγε να μπει ακόμη σε λεπτομέρειες παραπέμποντας στο μέλλον. «Έχουμε εικόνα της πραγματικότητας και την κατάλληλη χρονική στιγμή θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Θέλουμε ότι ανακοινώνουμε να υλοποιείται με βάση τις ανάγκες της μεσαίας τάξης και των χαμηλών στρωμάτων» είπε ο υπουργός. 

Πηγή: ert.gr

1 σχόλιο:

  1. Κούλη εκτίναξε τα πάντα να ανέβει η λίμπιντο του λαού.
    Ότι και να τους κάνεις, πρώτο θα σε έχουν μη σκιάζεσαι.
    Γκαζωσε Γίγαντα. Δε νογανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)