Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Τα νέα για τα αναδρομικά στις συντάξεις - Δύο νέες αποφάσεις κρίνουν 4 δισ. ευρώ

Τα νέα για τα αναδρομικά στις συντάξεις - Δύο νέες αποφάσεις κρίνουν 4 δισ. ευρώ

 
 
Τα νέα από τα αναδρομικά τρέχουν και οι εξελίξεις αναμένονται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έριξε δίχτυα στους 18άρηδες από τη ΔΕΘ με τα κινητά τηλέφωνα και την επιδότηση για όσους πιάσουν πρώτη φορά δουλειά, ωστόσο στο μέτωπο με τις συντάξεις η γκρίνια μεγαλώνει και δκαιολογημένα, ενώ δύο νέες αποφάσεις κρίνουν αν ο ΕΦΚΑ θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 4 - 5 δισ. ευρώ.

Τα νέα από τα αναδρομικά τρέχουν και οι εξελίξεις αναμένονται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Καταρχήν ακόμα δεν έχει γίνει η πληρωμή για τα αναδρομικά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση - εφαρμόζοντας τη μισή απόφαση του ΣτΕ - που βγήκε πριν δύο χρόνια...

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, όσον αφορά τις συντάξεις, είπε χθες στον ΣΚΑΪ ότι περίπου 1,8 εκατ. συντάξεις, επανυπολογίζονται για τους συνταξιούχους προ του 2016. Από αυτές οι περίπου 120.000 είναι δύσκολες περιπτώσεις, με λάθη στα στοιχεία. Οι 1 εκατ. συντάξεις από τις υπόλοιπες έχουν δοθεί σε συνταξιούχους με κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης.

Επομένως, μένουν 750.000 συντάξεις που αφορούν τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, είπε ο υπουργός.

Διευκρίνισε, όμως, ότι από αυτούς υπολογίζεται ότι περίπου οι 150.000 συνταξιούχοι δικαιούνται να πάρουν αναδρομικά, τα οποία δεν θα είναι τόσα πολλά σε σχέση με την άλλη κατηγορία συνταξιούχων. «Οι υπόλοιποι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου», είπε.

Επανέλαβε πως τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά στην πλειοψηφία τους. Μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά με την πληρωμή.

Ταυτόχρονα δύο ακόμη αποφάσεις για τα αναδρομικά αναμένονται.

Καταρχήν η απόφαση του ΣτΕ για τα Δώρα και τις επικουρικές. Δεν είναι βέβαιο αν θα βγει τον Σεπτέμβριο ή αν θα πάει για Οκτώβριο. Αυτή η απόφαση κρίνει πάνω από 2 δισ. ευρώ σε 350.000 συνταξιούχους.

Επίσης, τις επόμενες μέρες, στις 15 Σεπτεμβρίου το Ελεγκτικό Συνέδριο συζητάει για την προσφυγή που αφορά 300.000 συνταξιούχους του Δημοσίου.

Αναδρομικά: Ένα κακοπαιγμένο σίριαλ σε βάρος των συνταξιούχων - Θα δίνονται μέχρι το 2022…

Πηγή: ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)