Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Τρίτη δόση εμβολίου: «Πράσινο φως» για εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και υγειονομικούς

Τρίτη δόση εμβολίου: «Πράσινο φως» για εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και υγειονομικούς

 
 
Η τρίτη δόση του εμβολίου πρόκειται να χορηγηθεί σε άτομα άνω των 60 ετών και σε υγειονομικούς. Πότε κάνουν την νέα δόση και το σκεπτικό της απόφασης.

Μετά τους ανοσοκατεσταλμένους παίρνουν σειρά για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, «τα εμβόλια έχουν αποδείξει πως είναι αποτελεσματικά για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, της εισαγωγής στα νοσοκομεία και των θανάτων», ενώ «με βάση την μείωση των αντισωμάτων και τις μεταλλάξεις άρχισε η συζήτηση για τρίτη δόση, ειδικά στον πληθυσμό όπου το έχει ανάγκη».

Έτσι, η Επιτροπή Εμβολιασμού έδωσε το «πράσινο φως» για την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης στους ηλικιωμένους που μένουν σε μονάδες φροντίδας και σε άτομα άνω των 60 ετών.

«Τα άτομα που παίρνουν σειρά είναι οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, όπως τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών», είπε χαρακτηριστικά η κα Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε πως «ο αυξημένος κίνδυνος σε άτομα άνω των 60 ετών, αποτυπώνεται και με επιδημιολογικά στοιχεία και με μελέτες. Ενδεικτικά η ποσοστιαία ηλικιακή κατανομή ασθενών 60 έως 79 ετών σε ειδικές κλίνες ΜΕΘ, άγγιξε το 59,9% την προηγούμενη εβδομάδα. Βλέπουμε λοιπόν, σημαντική επιβάρυνση από τον COVID σε αυτή την ηλικία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)