Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Σπατάλες στα Λουτρά Πόζαρ

 ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ , 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ

 

 

Με σαφήνεια , απλά  και κατανοητά ο πρώην Δήμαρχος Σάκης Χατζηδημητρίου , περιέγραψε  την αντίληψη με την οποία  διοικεί τόσο τον Δήμο Αλμωπίας , όσο και την επιχείρηση των Λουτρών Πόζαρ, η μειοψηφούσα στην ουσία παράταξη του Χ. Μπάτση. Μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης  κατέδειξε την νοοτροπία η οποία κρατά « αιχμάλωτη» και στάσιμη τη επιχείρηση

Το 2020 ο κύκλος εργασιών της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών έχει μειωθεί στο 57% και έχουμε μείωση στα κέρδη 132%, που σημαίνει 275.000 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τους ισολογισμούς που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης κατά τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

 

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι για την Αλμωπία» Σάκης Χατζηδημητρίου, έκανε λόγο για ζοφερή εικόνα των στοιχείων που αφορούν στη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών και τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Μπάτση: «Έρχεστε και ζητάτε από τους μετόχους με τη θετικής τους ψήφο να εγκρίνουν τα πεπραγμένα της Διοίκησής σας και γενικά την πολιτική σας κατά την προηγούμενη χρονιά. Μια χρονιά που διοικήσατε με πνεύμα αυταρχικό και αλαζονικό, όπως φάνηκα και από τη σημερινή σας τοποθέτηση και με την επιμονή σας στον αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, καταστρατηγώντας κάθε έννοια του νόμου. Κανονικά κ. Μπάτση θα έπρεπε εσείς ο ίδιος, από μόνος σας, να ζητήσετε τη συμμετοχή μας στη Διοίκηση, ακόμα κι αν ο νόμος δεν το προέβλεπε. Και αναδείχτηκε αυτό το γεγονός, από τη φτώχεια που παρουσιάζει σήμερα το

Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης. Ένας λόγος είναι αυτός. Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εκλογών το επέβαλαν με σαφήνεια, γιατί δεν είστε πλειοψηφία, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο –παρόλες τις μηχανορραφίες, ούτε στη συνείδηση των πολιτών».

 

Και πρόσθεσε ο κ. Χατζηδημητρίου: «Εσείς ενεργείτε ως απόλυτος άρχοντας, χωρίς διάλογο, χωρίς ενημέρωση, γιατί συνεδριάζετε εν κρυπτώ. Δεν ενημερώνετε ούτε τον τοπικό τύπο, ούτε εμάς ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να έρθουμε να παρακολουθήσουμε τις Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Σας θυμίζουμε λοιπόν, κ. Μπάτση ότι από τους νόμους και το Σύνταγμα επιβάλλεται όλες οι Συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων να γίνονται δημόσια, να μπορεί ο λαός να πληροφορηθεί γι’ αυτά που τον αφορούν».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε τα εξής: «Έρχεστε σήμερα εδώ χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Δεν είδα πουθενά στην τοποθέτησή σας να κάνετε μία αυτοκριτική. Σας λείπουν βασικά στοιχεία αυτογνωσίας και με θράσος έρχεστε να ζητήσετε από εμάς, που μας αποκλείσατε παράνομα από τα δικαιώματά μας, να σας επιβραβεύσουμε γι’ αυτό και να σας εγκρίνουμε τα φτωχότατα πεπραγμένα σας. Και να θέλαμε, δεν θα μπορούσαμε ηθικά και πολιτικά, αλλά και με την απλή λογική να σας επιβραβεύσουμε και να εγκρίνουμε αυτά που δεν γνωρίζουμε. Ακόμα και σήμερα μιλήσατε αόριστα, λέγοντας ότι κάνατε ότι χρειάζεται. Ποιο ήταν αυτό; Από τον τοπικό τύπο μαθαίνουμε τυχαία για τη βιομηχανία των διμήνων που στήσατε. Προσπαθήσατε να ξεπεράσετε κάθε προηγούμενο προκάτοχό σας, που εσείς κατηγορούσατε και μάλιστα σε μια εποχή όπου η επιχείρηση έμεινε κλειστή, άρα έπρεπε λογικά και τα δίμηνα να είναι περιορισμένα, όπως και τα έξοδα διοίκησης. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας θυμίσω ότι όταν αντιμετώπισε η επιχείρηση τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης από την πίσω πόρτα, παρά τις ενστάσεις και τις διαφορές μας ήρθαμε και βάλαμε πλάτη για την επιχείρηση, για το συμφέρον όλης της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο των φίλων σας. Εσείς εκεί μόνο με τους φίλους σας δουλεύετε και στη Διοίκηση και στις αναθέσεις».

 

Και συνέχισε: «Για εμάς τα Λουτρά είναι κομμάτι της τοπικής ιστορίας. Αντικατοπτρίζουν την αγάπη των ενεργών συμπολιτών μας για την προκοπή του τόπου. Δηλαδή με λίγα λόγια, είναι ένα κομμάτι της ψυχής μας. Είναι κτήμα του λαού, δεν είναι δική σας επιχείρηση για να μη δίνετε λογαριασμό σε κανένα. Η επιχείρηση των Λουτρών ήταν πριν από εσάς και θα είναι και μετά από εσάς. Σας την εμπιστεύτηκε ο λαός και εσείς τη διοικείτε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο».

 

«Σκορπίσατε πολλά λεφτά για μια χρονιά κατά την οποία η επιχείρηση ήταν κλειστή. Λείπει η στρατηγική, δεν γίνονται αναπτυξιακές επενδύσεις. Μας κάνατε έναν φτωχότατο απολογισμό, κατά τον οποίο παρουσιάσατε και ζημίες. Δυο χρόνια πέρασαν και ακόμα περιμένουμε να μας παρουσιάσετε το σχέδιό σας και να καταθέσετε συγκεκριμένες προτάσεις. Είχατε χρόνο να μας παρουσιάσετε τα σχέδιά σας. Δεν έχετε διάθεση και δυνατότητες όμως. Προχωράτε με τα μάτια δεμένα και παίζετε το παιχνίδι της τυφλόμυγας», κατέληξε ο κ. Χατζηδημητρίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)