Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Τρίτη χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους η Ελλάδα - «Καταπέλτης» ECDC

Κορονοϊός: Τρίτη χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους η Ελλάδα - «Καταπέλτης» ECDC

 
 
Η αναλογία θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα είναι υπερτριπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!

Στην 3η χειρότερη θέση ανάμεσα σε 30 χώρες της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα, όσον αφορά στην αναλογία θανάτων από κορονοϊό ανά 1 εκατ. πληθυσμού. Τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), είναι πραγματικά «καταπέλτης».

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει το ECDC με αναφορά στις τελευταίες 14 μέρες, η χώρας μας κατέγραψε 54,11 θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού. Αυτός ο αριθμός που είναι υπερτριπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσο όρου, ο οποίος διαμορφώνεται σε 15,84 νεκρούς ανά εκατ. κατοίκων.

Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα ανάμεσα στα 30 κράτη βρίσκονται μόνο η Βουλγαρία (131,34 θάνατοι) και η Λιθουανία (76,59).

Εν τω μεταξύ, οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες είναι ανυποχώρητοι και ταυτοχρόνως αμείλικτοι σχετικά με την προέλαση της COVID-19 στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που το ποσοστό των εμβολιασμών παραμένει απογοητευτικό. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη η άκρως επικίνδυνη νόσος σκότωσε άλλους 31 συνανθρώπους μας, ενώ 331 ασθενείς νοσούν πολύ σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων της χώρας μας.

Αναφορικά με τα 2.046 περιστατικά COVID, το λεκανοπέδιο της Αττικής συγκέντρωσε 403 καινούργιες μολύνσεις, η πρωτεύουσα 254 και η Θεσσαλονίκη 345. Επιπλέον, στην Κρήτη εντοπίστηκαν 78 νέες προκληθείσες από τον ιό λοιμώξεις.

Επιπλέον, η μετάλλαξη Δέλτα έδειξε ξανά τα δόντια της, κυριαρχώντας σχεδόν απολύτως στην επικράτεια έναντι των υπολοίπων στελεχών του ιού (745 νέες μολύνσεις από τις συνολικά 809) και κρούοντας ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, ιδιαιτέρως για τα παιδιά, που ανησυχούν όσο ποτέ άλλοτε την επιστημονική κοινότητα.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Επιπροσθέτως, παρά τις προ ημερών διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών για το αντίθετο, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλει μίνι lockdown στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.

Παράλληλα, παρατάθηκε η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας, ενώ στο πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου (3) του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας εντάχθηκε και η Ευρυτανία. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)