Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Δ. ΜΠΙΝΟΣ : Οικοδόμοι-παλικάρια η παρέα του Χ. Μπάτση



ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΣΑΚΧΑΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΛΥΚΩΝ

 

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ

 

 

"ΟΜΗΡΟΣ Η ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΤΣΗ  ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΚΡΑΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ"

 

 Ο Χ. Μπάτσης και η παρέα του έχουν εξελιχθεί  στους καλύτερους οικοδόμους . Αυτό τόνισε σκωπτικά ο Δ. Μπίνος   στη γενική συνέλευση των Λουτρών Πόζαρ.  



«Όλη η λογική της διαχείρισης είναι καθαρά πελατειακή. Αν χτίζατε οικοδομές, λόγω της αντιπαροχής των παροχών που σας έχουν προσφέρει ψηφοφόροι σας, θα ήσασταν οι καλύτεροι οικοδόμοι αντιπαροχών», σημείωσε χαρακτηριστικά  ο Δ. Μπίνος.

 Σε άλλο σημείο ο πρώην Δήμαρχος διέγνωσε τον κίνδυνο  να αποκτήσει σάκχαρο  η διοίκηση Μπάτση  απ΄ την πληθώρα απ ευθείας αναθέσεων σε….γλυκά

 

Ο Δ. Μπίνος αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που αφορούν την  επιχείρηση

 

Το 2020 ο κύκλος εργασιών της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών έχει μειωθεί στο 57% και έχουμε μείωση στα κέρδη 132%, που σημαίνει 275.000 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τους ισολογισμούς που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης κατά τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

 

 Στο Δριμύ κατηγορώ  που εξαπέλυσε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, απευθυνόμενος στον Χ. Μπάτση είπε: «Δεν βοηθήσατε την επιχείρηση κύριε Πρόεδρε. Δεν έχετε κάνει τίποτα ουσιαστικό. Διαχειρίζεστε την καθημερινότητα. Δεν μπορείτε να είστε υπερήφανος για τη σημερινή εικόνα της επιχείρησης. Στην αρχή είχατε πει ότι πάτε για λίγο ως Πρόεδρος στα Λουτρά. Βρείτε κάποιον ικανό να πάει να δουλέψει».

 

Ο κ. Μπίνος εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι «Δεν αναφέρατε ούτε μία φορά πως αυτή η Λουτρόπολη είναι Ευρωπαϊκή, κάτι για το οποίο δούλεψε πολύ η προηγούμενη Διοίκηση. Επίσης δεν κάνατε καμία αναφορά στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος». Και πρόσθεσε: «Συνεχίζετε να κρατάτε κρυφή ατζέντα, χωρίς να ενημερώνετε το σώμα των μετόχων ότι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη και σε διαπραγμάτευση ο καινούριος νόμος για την ίδρυση της εταιρίας που θα αφορά τις Λουτροπόλεις. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση».

 

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Μπάτσης σε σχέση με το 2020 και την πανδημία του covid-19, ο κ. Μπίνος δήλωσε τα εξής: «Η αναφορά σας στο πρόβλημα της πανδημίας, φυσικά και είναι ένα ζήτημα που το κατανοούμε και το αναγνωρίζουμε. Ξέρουμε ότι η Λουτρόπολη για αρκετό διάστημα το 2020 παρέμεινε κλειστή, αλλά διαβάζοντας τα νούμερα βλέπω ότι τα έξοδα διοίκησης (που σημαίνει τα έξοδα που αφορούν εργατικό και λοιπό προσωπικό), δεν μειώθηκαν αναλογικά. Ξέρουμε ότι κάθε επιχείρηση στον ιδιωτικό τομέα όταν υπάρχουν τόσο δύσκολες συνθήκες εξορθολογίζει τις δαπάνες για να μην δημιουργηθούν οικονομικά προβλήματα. Αντιθέτως, στην δική σας περίπτωση παρακολουθούσαμε συνεχή πρόσληψη διμήνων, σπατάλες μεγάλες. Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε κάτι που μου έκανε εντύπωση. Δεν μπορεί σε μια κλειστή επιχείρηση να δαπανώνται 9.000 ευρώ περίπου για γλυκά. Ποιοι τρώγανε τόσα γλυκά; Είναι δυνατόν σε τόσο κρίσιμες περιόδους να γίνονται τέτοιες δαπάνες;».

 

Και πρόσθεσε ο κ. Μπίνος: «Δεν είδα πουθενά αναπτυξιακά έργα. Δεν αναφερθήκατε σε καμία αναπτυξιακή τροχιά αυτής της επιχείρησης, που είναι το πιο σημαντικό. Είδα μόνο αναθέσεις σε υποψηφίους τοπικούς συμβούλους σας. Όταν βλέπω αναθέσεις σε υποψηφίους με πανομοιότυπο τρόπο, γύρω στα 10.000 ευρώ, αναρωτιέμαι τόσα σίδερα που πήγαν; Τόσες σιδεροκατασκευές που πήγαν, μπορείτε να μας πείτε; Είπατε πως δεν εξυπηρετείτε πολιτικές σκοπιμότητες. Μα το Διοικητικό σας Συμβούλιο έχει δομηθεί σε αυτή τη λογική. Συγγενείς υποψηφίων, υποψήφιοι και δεν συμμαζεύεται. Με ποια λογική θέλετε να παραπλανήσετε το σώμα, λέγοντας πράγματα που δεν ευσταθούν».

 

«Η επιχείρηση έχει μέλλον, δεν μπορεί να σκέφτεστε με λογικές παλαιές», σημείωσε ο κ. Μπίνος και συνέχισε: «Οφείλατε να καλέσετε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό της περιοχής μας, για να καταθέσουν σήμερα την άποψή τους. Έχετε πάει την επιχείρηση πίσω πάρα πολλά χρόνια, όταν μας παρουσιάζετε έναν ισολογισμό ο οποίος είναι μειωτικός, επειδή δεν διαχειριστήκατε καλά τις δαπάνες σας. Δεν μπορεί να επικαλείστε την πανδημία ως λογική. Μιλήσατε για την επιστρεπτέα, αν πήρατε ακόμα χειρότερα. Γιατί παρά τη βοήθεια από το κράτος, που υπήρξε για όλες τις επιχειρήσεις, εσείς δεν μπορέσατε να σταθείτε και έχετε μειωτικό αποτέλεσμα;».

 

Με αφορμή την αναφορά του κ. Μπάτση στο σήμα των Λουτρών, ο κ. Μπίνος επανέφερε στη δημόσια συζήτηση ένα ιδιαίτερα σοβαρό ερώτημα: «Σήμερα θέλαμε να ακούσουμε από τον Πρόεδρο, τι έκανε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αναφερθήκατε και πάλι στο σήμα των Λουτρών. Και σας ρωτώ κύριε Πρόεδρε: Συνεχίζετε να έχετε όμηρο την επιχείρηση με τις υπεύθυνες δηλώσεις που υπογράψατε; Απαντήστε δημόσια, έχετε εξασφαλίσει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται ή συνεχίζετε με τις υπεύθυνες δηλώσεις να κρατάτε όμηρο και τον εαυτό σας και την επιχείρηση;».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)