Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Το τελευταίο ταξίδι του Μίκη Θεοδωράκη: Η σορός του στον Γαλατά

Το τελευταίο ταξίδι του Μίκη Θεοδωράκη: Η σορός του στον Γαλατά

 
 
 
 
Ξεκινά το τελευταίο ταξίδι του Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός του στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων που θα γίνει η κηδεία.

Με πομπή αυτοκινήτων και με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα αναχώρησε στις λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, προς τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

«Αθάνατος» φώναξαν οι πολίτες που βρέθηκαν στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα, την ώρα που αναχωρούσε η σορός του σπουδαίου συνθέτη με χειροκροτήματα και τραγούδια. Πένθιμα παιάνιζε την ίδια ώρα η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Γάλατα έφτασε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία για τον Μίκη Θεοδωράκη. Στα Χανιά βρίσκεται και η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ νωρίτερα μαζί επισκέφθηκαν το σπίτι του.

Οι Έλληνες σήμερα αποχαιρετούν «τον μεγάλο δημιουργό και αγωνιστή με το έργο του οποίου μεγάλωσαν οι δικές μας γενιές, οι οποίες θα μεταφέρουμε το μήνυμα του και στις επόμενες» δήλωσε συγκινημένος ο κ. Κουτσούμπας.

Στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, θα παραστούν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)