Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Προσοχή! Νέα απάτη με e-banking: Φτιάχνουν περιβάλλον τράπεζας – Και άλλο θύμα

Προσοχή! Νέα απάτη με e-banking: Φτιάχνουν περιβάλλον τράπεζας – Και άλλο θύμα

 

Θύμα έπεσε ακόμα ένα άτομο στο διαδίκτυο, το οποίο νόμιζε πως βάζει τους κωδικούς του στο e-banking του και έχασε 5.500 ευρώ.

Οι διαδικτυακές απάτες, συνεχίζονται, πιο πολύ σε ότι έχει να κάνει με το e-banking, με κάποιον να πέφτει και πάλι θύμα.

Alpha Bank: Πρόβλημα με την εφαρμογή του e-banking συγκεκριμένης τράπεζας είχε σημειωθεί πριν από κάποιους μήνες, όπως είχε γράψει το Sportime, με τους πολίτες να ξαφνιάζονται.

Οι απάτες όμως στο διαδίκτυο που επικεντρώνονται περισσότερο στο e-banking συνεχίζονται. Σε μία περίπτωση, θύμα τους έπεσε ένας άντρας από την κεντρική Ελλάδα, από τον οποίο πήραν 5.500 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα θεώρησε πως βρισκόταν σε περιβάλλον e-banking και έβαλε τους προσωπικούς του κωδικούς. Επειδή δεν του ζητήθηκε κάτι, το έκλεισε και αποχώρησε.

Το βράδυ όμως τον περίμενε μία δυσάρεστη… έκπληξη. Του είχαν γίνει δύο αναλήψεις χρημάτων, χωρίς να τον έχει ενημερώσει η τράπεζα με email, πως πρόκειται να μεταφερθούν τα χρήματα, για συγκεκριμένο σκοπό.

Φυσικά για να κάνει αυτές τις ενέργειες (να βάλει τους κωδικούς του), είχε λάβει νωρίτερα ένα e-mail, στο οποίο τον προέτρεπαν να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας του, για να μην απενεργοποιηθούν οι κάρτες του.

Μάλιστα του είχαν στείλει το μήνυμα το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να είναι δύσκολη η επικοινωνία με την τράπεζα. Όταν τελικά κατάφερε να μιλήσει μαζί τους, ήταν πολύ αργά.

Στην συνέχεια όπως είπε: «Ζήτησα κατάργηση των καρτών. Η μόνη βοήθεια που βρήκα ήταν στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η διεύθυνση από την οποία έγινε η υποκλοπή είναι μία γαλλική διεύθυνση, από το email, το οποίο όπως μου είπαν στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι γνωστή στις αρχές».

H αστυνομία προειδοποιεί να προσέχει ο κόσμος αυτά τα μηνύματα, γιατί μόνο τον τελευταίο καιρό, τους έχουν καταγγελθεί περισσότερες από 580 αντίστοιχες υποθέσεις.


Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)