Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Καιρός: Φθινόπωρο σήμερα - Οι περιοχές με έντονα φαινόμενα - Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης (video)

 Καιρός: Φθινόπωρο σήμερα - Οι περιοχές με έντονα φαινόμενα - Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες. Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο μετεωρολόγος του Open προειδοποιεί για τον κίνδυνο πλημμυρών, τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις βοριάδες και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Αλλάζει ραγδαία σήμερα ο καιρός και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Tα φαινόμενα αναμένεται περισσότερο να πλήξουν περιοχές Ιόνιο και στα ορεινά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για το επερχόμενο κύμα ισχυρής κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, στη χώρα μας. Ο μετεωρολόγος του Open προειδοποιεί για τον κίνδυνο πλημμυρών, τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις βοριάδες και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ

Προ των πυλών σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία είναι το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας για το φετινό Φθινόπωρο το οποίο είναι πολύ πιθανό να αφήσει πίσω του προβλήματα μιας και θα δραστηριοποιηθεί για αρκετές ώρες πάνω από θαλάσσιες εκτάσεις σε μια εποχή όπου οι θάλασσες έχουν αποκτήσει σημαντικά ποσά θερμότητας από το καλοκαίρι που έχει προηγηθεί.

ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Αυτή αφορά το χρονικό διάστημα από σήμερα Σάββατο αργά το βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως μπορούμε να δούμε στον πρώτο μας χάρτη βαρομετρικό χαμηλό από τα νότια τμήματα της Ιταλίας και αφού προηγουμένως απασχόλησε την Ιβηρική χερσόνησο προκαλώντας και προβλήματα θα προσεγγίσει τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ σήμερα. 


 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)