Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Αύριο ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

 Ανοιχτά μαγαζιά την επόμενη Κυριακή- Έρχεται και η Black Friday

 Στις 26 Νοεμβρίου η Black Friday

 Στις 29 Νοεμβρίου η Cyber Monday

Από αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου αρχίζει η περίοδος των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων, διάρκειας 15 ημερών, ενώ ανοιχτά μαγαζιά θα έχουμε την επόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 07.11.2021, με το προτεινόμενο ωράριο να είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα. 

 Δύσκολη η Black Friday 2021

Η διάθεση για ψώνια υπάρχει, στις εκπτώσεις σχεδόν όλοι κάτι αγοράζουν και οι επιχειρηματίες προετοιμάζονται καιρό για να «ξεστοκάρουν» εμπορεύματα στην εκπνοή του τέλους της χρονιάς και να αυξήσουν τους τζίρους τους πριν τις γιορτές. Φέτος όμως η Black Friday δεν θα είναι σαν όλες τις άλλες.

Στη μετά-lockdown εποχή, οι κολοσσοί τεχνολογίας αδυνατούν να προμηθεύσουν την αγορά με τις ποσότητες που περιμένουν για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα φέρνει προσκόμματα στην ομαλή τροφοδοσία των καταστημάτων και στην Ελλάδα, με την έλλειψη πρώτων υλών και τις τεράστιες καθυστερήσεις στις αποστολές εμπορευμάτων από την Ασία να απειλούν ευθέως πλέον εκπτώσεις, Black Friday, Χριστούγεννα. Έτσι, έχει ήδη αρχίσει ο σκεπτικισμός για το μέγεθος των προσφορών.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο καιρό, ακόμα και η Apple μείωσε την παραγωγή του iPhone 13 κατά 10 εκατομμύρια μονάδες λόγω της έλλειψης τσιπ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρία αναμένονταν ότι θα παραγάγει 90 εκατομμύρια κινητά από τα νέα μοντέλα, ωστόσο ενημέρωσε τους κατασκευαστές της ότι ο αριθμός των μονάδων θα είναι μικρότερος, επειδή οι προμηθευτές της δίνουν πραγματική μάχη για την παράδοση των εξαρτημάτων.

Με αυτά τα δεδομένα, οι μεγάλες αλυσίδες αλλάζουν στρατηγική. Ωστόσο, ακόμα κι αν όλα τα προϊόντα που ζητούσαν οι πελάτες ήταν διαθέσιμα και δεν υπήρχαν ελλείψεις, οι μεταφορείς δεν έχουν ακόμα την ικανότητα ή την τεχνολογία να προσαρμοστούν σε αυτούς τους όγκους και να τα παραδώσουν εγκαίρως.

Σε αυτήν την περίπτωση καθυστερήσεων και ελλείψεων, πρέπει να προστεθεί ένας άλλος παράγοντας: Η αύξηση των τιμών λόγω του έντονου ανταγωνισμού για τη μεταφορά προϊόντων από την Ασία που έχει πολλαπλασιάσει την τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η Black Friday πέφτει φέτος στις 26 Νοεμβρίου και η Cyber Monday στις 29 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)