Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

«Δραπέτευσε» o Ολυμπιακός από το Αγρίνιο, επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ

goal

 

Τη μοναξιά της κορυφής εξακολουθεί να απολαμβάνει ο Ολυμπιακός, μετά την αγχωτική εκτός έδρας νίκη του με 2-1 επί του Παναιτωλικού, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League. 

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ, αν και δυσκολεύθηκε για περίπου μία ώρα κόντρα στον Απόλλωνα, τελικά επικράτησε στην Τούμπα με το ευρύ 4-1 και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Πλέον σε 8 ματς, ο Ολυμπιακός έχει 20 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ 16. Αντίθετα, Παναιτωλικός και Απόλλων παρέμειναν στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, καθώς αμφότεροι βρίσκονται στην προτελευταία θέση με μόλις 5 βαθμούς. 

► Στο Αγρίνιο, έπειτα από ένα... άναρχο πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Από κόρνερ του Ρόνι Λόπες, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά για το 0-1 στο 13ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα, τα «καναρίνια» ισοφάρισαν, με τον Βέργο να γίνεται αποδέκτης της πάσας του Φρεντερίκο Ντουάρτε, να ξεπερνάει την αντίσταση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και να πλασάρει εύστοχα τον Τόμας Βατσλίκ για το 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ως το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κλασική φάση μπροστά στην εστία του Νίκου Μελίσσα.  

Μονόλογος για τον Ολυμπιακό το δεύτερο μέρος. Ο Μελίσσας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Γιάννη Μασούρα (62’) αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού βγήκε άγαρμπα στη γωνία της περιοχής του, ανατρέποντας τον Ματιέ Βαλμπουενά. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ στο 70ο λεπτό ο Ελ Αραμπί. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ανορθόδοξα την εστία του Βάτσλικ, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:  

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνιες, Μπακαδήμας (84’ Καρέλης), Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76’ Αποστολάκης), Βέργος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (54’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (54’ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (90’+5’ Σισέ), Μασούρας, Λόπες (55’ Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82’ Κούντε). 

► Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε απο νωρίς με προβάδισμα υπέρ του, χάρις στο πέναλτι που κέρδισε, μετά από ανατροπή του, στο 3’ ο Μπίσεσβαρ. Δύο λεπτά αργότερα, από τα έντεκα βήματα, ο Σβαμπ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Στο 14’ το ματς ισορρόπησε, καθώς ο Παμλίδης, με κεφαλιά, παρά την πίεση του Τέιλορ, κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη και να «γράψει» το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο «Δικέφαλος» βρέθηκε σε θέση βολής, με το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ, ο Κότσαρης, όμως, έδιωξε με γροθιές. Στο 25’ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του μετά από σουτ του Αουγκούστο.

Στο 54’ οι «ασπρόμαυροι» πανηγύρισαν γκολ που πέτυχε, με κοντινή προβολή, ο Ελ Καντουρί. Φάση που δε μέτρησε, ωστόσο, καθώς με τη χρήση του Var, μερικά λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Κουτσιαύτης ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ. Ο Ελ Καντουρί παρέμεινε αγωνιστικά... ανήσυχος και στο 66’ «σέρβιρε» στον Σφιντέρσκι, ο οποίος,  με σουτ στην κίνηση, έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Στο 72’ ο Μιχαηλίδης , με κεφαλιά, έκανε το 3-1 και το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Αουγκούστο, μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ακπομ. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (73’ Ροντρίγκο), Σβαμπ (73’ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί (77’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (84’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (77’ Ακπομ).

Απόλλων (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (λ. τρ. 61’ Ντεντάκης), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (76’ Λα Πάρα), Μαρτίνες (63’ Ματέι), Τσιλούλης (85’ Σαχλί), Ιωαννίδης (85’ Ντάουντα).

 

Τα βλέμματα στρέφονται αύριο κυρίως στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αρη και δευτερευόντως στη Λεωφόρο, όπου ο εντυπωσιακός εντός έδρας Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον αήττητο εκτός έδρας ΟΦΗ...

  

Η αγωνιστική (8η)

Σάββατο 30 Οκτωβρίου
ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 4-1
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2

Κυριακή 31 Οκτωβρίου
Λαμία - Ατρόμητος (15.00)
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (17.15)
ΑΕΚ - Αρης (19.30)
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας (19.30)

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου
Ιωνικός - Βόλος (19.30)

H Bαθμολογία σε 8 αγώνες

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20*
2. A.E.K. 16
3. Π.Α.Ο.Κ. 16*
4. ΒΟΛΟΣ 13
5. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10
6. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 9
7. ΙΩΝΙΚΟΣ 8
8. Ο.Φ.Η. 8
9. ΑΡΗΣ 8
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 8
11. ΛΑΜΙΑ 5
12. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5*
13. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 5*
14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 2
* Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν ένα ματς περισσότερο.

Η επόμενη αγωνιστική (9η)

Σάββατο 6 Nοεμβρίου

ΟΦΗ - Ατρόμητος (17.15)
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός (17.15)
Απόλλων – ΑΕΚ (19.30)


Κυριακή 7 Νοεμβρίου


Αστέρας - Λαμία (15.00)
Βόλος – Αρης (17.15)
Ολυμπιακός - Ιωνικός (19.30)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (19.30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)