Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Σάλος για καταγγελίες παρενόχλησης αθλητριών από προπονητές της αμερικανικής Λίγκας ποδοσφαίρου

 

 

 Ακολούθησε η αναβολή όλων των αναμετρήσεων του διημέρου (02/10 & 03/10) και η επίσημη παραίτηση της επιτρόπου, Λίζα Μπέιρντ.

Την περασμένη Πέμπτη (30/09) ο οργανισμός των Courage της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του 58άχρονου τεχνικού, Πωλ Ράιλι, ύστερα από αναφορές παικτριών περί σεξουαλικής κακοποίησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ακόμη, ο προπονητής των Spirit της Ουάσιγκτον, Ρίτσι Μπερκ, αποδεσμεύθηκε την Τετάρτη (29/09) λόγω κατηγοριών εις βάρος του· το πρωτάθλημα γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αναταραχή.

Δημοσιεύματα αναφέρουν λεπτομερώς τους ισχυρισμούς των αθλητριών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο μαρτυρίες σεξουαλικού εξαναγκασμού· ο Ράιλι αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, χαρακτηρίζοντας τις τοποθετήσεις εναντίον του ως «εντελώς αναληθείς».

Έπειτα από δεκαεννέα μήνες στη θέση της επικεφαλής, η κομισάριος της Λίγκας, Λίζα Μπέιρντ υπέβαλε την παραίτησή της· άμεση αντίδραση από τη FIFA, με την έναρξη διεξαγωγής έρευνας για την υπόθεση.

«Αυτή η εβδομάδα, αλλά και μεγάλο μέρος της εφετινής περιόδου αποτέλεσε εξαιρετικά τραυματική εμπειρία για τις παίκτριες & τα προπονητικά μας επιτελεία. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου· συγγνώμη για τον πόνο πολλών», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε σημερινές (02/10) δηλώσεις της.

Η αθλήτρια–σύμβολο της OL Reign, Τζέσικα Φίσλοκ, τόνισε «νομίζω πως ειδικότερα οι γυναίκες του χώρου έχουν περάσει τόσα πολλά, όλα αυτά τα χρόνια & όχι μόνο εκείνες του ποδοσφαίρου. Όλοι γνωρίζουν τι συνέβη με την αμερικανική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής– είναι κάτι που έχει γίνει συνήθεια. Φτάνει πια».

Πηγή:  ertnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)