Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου:«Κατεβασιές κρύου αέρα από την Τρίτη»

 Σάκης Αρναούτογλου: Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία - «Κατεβασιές κρύου αέρα από την Τρίτη», οι περιοχές

 

 

Από αύριο, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, θα έχουμε κατεβασιές κρύου αέρα, που θα ρίξουν τις θερμοκρασίες μέχρι και τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πολύ ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πλήττουν τη χώρα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε.

Τα πρωινά, δε, σε περιοχές ο υδράργυρος θα κατρακυλά κάτω από το μηδέν, κυρίως στα ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας.

Αναμένοντα επιλεκτικού τύπου βροχές, λέει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.

Ήδη, μάλιστα, από το επόμενο εικοσιτετράωρο θα εκδηλώνονται μπόρες.

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, θα έχει μπόρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στη δυτική και κεντρική Κρήτη.

Δείτε σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα είναι κάτω από το μηδέν:

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα, οι μπόρες θα πιάσουν και την ανατολική Κρήτη. Έτσι, μπόρες θα έχει σε όλη τη μεγαλόνησο, ενώ τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει από τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες, μπόρες θα έχει μόνο στη δυτική και κεντρική Κρήτη.

Την Τετάρτη, στην ανατολική Στερεά, στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας και στην ανατολική και νοτιοανατολική Μαγνησία θα έχουμε ασθενείς τοπικές βροχές.

Στο νότιο Ιόνιο στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τμήματα της Κρήτης, θα έχουμε διάσπαρτες βροχές και μπόρες. Τοπικές μπόρες θα βγάλει και στα Δωδεκάνησα, κυρίως μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Την Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, σύννεφα θα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας, κυρίως της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας χώρας -και της ηπειρωτικής και της νησιωτικής- μέχρι και την Κρήτη.

Όσο περνούν οι ώρες τα σύννεφα θα πυκνώνουν και το μόνο κομμάτι της χώρας που δεν θα επηρεάζουν θα είναι το βόρειο-βορειοανατολικό.

Σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη χώρα θα ψιχαλίσει η θα βρέξει τοπικά, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, οι βροχές αναμένονται από πιο νωρίς: από τις πρωινές ώρες.

Την Παρασκευή, πάλι σύννεφα θα μπουν από τα νότια και θα ανεβαίνουν προς τα βόρεια. Ο πιο άστατος καιρός θα εντοπίζεται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Προς τα τέλη της εβδομάδας, η Κρήτη φαίνεται να έχει τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές), όπως και η ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα - ίσως και μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο, οι βροχές θα γίνουν περισσότερες, κυρίως στο ανατολικό και το νότιο κομμάτι της χώρας. Κάποιες βροχές θα φτάσουν το μεσημέρι και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)