Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Χάος στα νοσοκομεία: 75 ράντζα τώρα στο «Αττικόν» - Ασθενείς με κορονοϊό ακόμη και σε φορεία μεταφοράς

Χάος στα νοσοκομεία: 75 ράντζα τώρα στο «Αττικόν» - Ασθενείς με κορονοϊό ακόμη και σε φορεία μεταφοράς

 
 
 
 
Πλημμυρισμένο από ράντζα το «Αττικόν». Απίστευτες καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ.

Το χάος που επικρατεί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φαίνεται ότι μέρα με τη μέρα περνά και στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις σημερινές (16/11) καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείο (ΠΟΕΔΗΝ) για το «Αττικόν» να προκαλούν σοκ.

Ύστερα από τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με τα 8.129 κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με την οποία το λεκανοπέδιο της Αττικής συγκέντρωσε 2.025 νέες μολύνσεις και η πρωτεύουσα 1.383, η ΠΟΕΔΗΝ ενημερώνει ότι στο νοσοκομείο «Αττικόν» η κατάσταση είναι κυριολεκτικά τραγική.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει ότι «το νοσοκομείο εφημερεύει μέχρι και αύριο το πρωί στις 8 και ότι αυτή τη στιγμή είναι πλημμυρισμένο από ράντζα».

«Με ειδοποιούν τώρα γιατροί και νοσηλευτές από την εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν» ότι ήδη αναπτύχθηκαν 75 ράντζα. Η εφημερία τελειώνει αύριο στις 8 π.μ. Πόσα ράντζα θα αναπτυχθούν;

Γνωρίζουν ότι στο νοσοκομείο εισάγονται σε κάθε εφημερία πάνω από 150 ασθενείς; Η εφημερία ξεκίνησε με 30 κενές κλίνες και 11 ράντζα. Επόμενο είναι να πλημμυρίσει με ράντζα. Γέμισαν αμέσως οι κενές κλίνες και μέχρι τώρα αναπτύχθηκαν 75 ράντζα. Η τραγωδία είναι ότι επειδή τελείωσαν τα 50 κανονικά ράντζα βάζουν τους ασθενείς σε φορεία μεταφοράς ασθενών με 40 πόντους πλάτος!

Δεν ίδρωσε το αφτί κανενός από τη σημερινή κινητοποίηση. Δείτε τωρινές εικόνες», επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος και παραθέτει τις ακόλουθες θλιβερές φωτογραφίες.

ΑΤΤΙΚΟΝΑΤΤΙΚΟΝΑΤΤΙΚΟΝ

  • Χάος και στη Βόρεια Ελλάδα - 30 ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Έδεσσας

Εν τω μεταξύ, 100 γιατροί λείπουν άμεσα από τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και εφόσον δεν βρεθούν τότε το υπουργείο Υγείας θα ενεργοποιήσει το σχέδιο επιστράτευσης τους.

«Γιαττί από την προηγούμενη επιστράτευση που έγινε τον Μάρτιο μέχρι τώρα δεν έγιναν εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να προσλάβουμε 100 γιατρούς και να μη χρειαστεί να επιστρατεύουμε αυτή τη στιγμή γιατρούς», διερωτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείο (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι δεν γίνεται μόνο επιλογή όσων θα μπουν σε ΜΕΘ, με βασικό κριτήριο την ηλικία, αλλά και επιλογή ασθενών στις κλινικές COVID για την τοποθέτηση μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου, καθώς αυτά δεν επαρκούν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει ότι τραγικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο της Έδεσσας, εξηγώντας ότι εκεί το τελευταίο δεκαήμερο πέθαναν εκτός ΜΕΘ πάνω από 30 ασθενείς με κορονοϊό, στις δυο κλινικές COVID. Σε αυτές νοσηλεύονται συνολικά 50 ασθενείς με κορονοϊό, όμως κάθε κλινική διαθέτει μόλις δύο μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου με αποτέλεσμα να γίνεται επιλογή ασθενών για τη χρήση τους.

Ακόμη, επισημαίνει ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν 3 παθολόγοι και κανένας πνευμονολόγος, με γιατρούς από γειτονικά νοσοκομεία να σπεύδουν σε βοήθεια. Η τεράστια μάχη των γιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες να σώσουν ανθρώπινες ζωές, φαντάζει ως άνιση. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)