Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Σκέψεις της κυβέρνησης για "κορονοσήλιο" - Τι θα προβλέπει

 

 

Σε μια συμφωνία με τις ιδιωτικές κλινικές φαίνεται πως προχωρά η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα οι εκκλήσεις του ιατρικού προσωπικού για ενίσχυση του ΕΣΥ πληθαίνουν.

Μάλιστα, έχει προηγηθεί και η εσωτερική οδηγία που δόθηκε στα νοσοκομεία για μείωση των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κατά 80%. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open tv, η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου για τον κορονοϊό, προκειμένου όποιος ασθενής με covid το επιθυμεί, να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική και το κράτος να πληρώνει μέρος της νοσηλείας και το υπόλοιπο ασθενής.

Ωστόσο, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι όποιος ασθενής με κορονοϊό μεταφέρεται από δημόσιο νοσοκομείο σε ιδιωτική κλινική, χωρίς να το έχει ζητήσει, δεν θα χρεώνεται κάτι επιπλέον.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είχε δηλώσει τα εξής: «Πρώτ’ απ’ όλα, δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων, σε κανένα ποσοστό. Υπήρξε μια επικοινωνία, ώστε οι διοικήσεις των νοσοκομείων, που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν πολύ έκτακτες και πιεστικές καταστάσεις, θα διαχειρίζονται κάποια χειρουργεία που ενδεχομένως μπορεί να πάνε λίγο αργότερα, με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στην πίεση και την κατάσταση που υπάρχει.

 Στην Αττική, ας πούμε, δεν υπάρχει κανένα χειρουργείο, το οποίο να έχει αναβληθεί. Δεν υπάρχει χειρουργείο που να είναι άμεση η ανάγκη αντιμετώπισής του και να μην γίνει. Και υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα, μέσω της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, να γίνουν και εκεί τα χειρουργεία».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)