Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Η εξοργιστική αλαζονεία των νεόπλουτων του πλανήτη σ΄ ένα tweet του Μασκ κατά του Σάντερς

 

Την ώρα που ο πλανήτης ολόκληρος ταλαιπωρείται από την πανδημία και πληθυσμοί στην Αφρική και στην Ασία δεν έχουν καν πρόσβαση στο εμβόλιο κακομαθημένοι νεόπλουτοι πετάνε δισεκατομμύρια για ανούσια ταξίδια στο διάστημα και αρνούνται να πληρώσουν έστω τους φόρους που τους αναλογούν με βάση την τεράστια περιουσία τους.

Κάποιους απ΄ αυτούς τους καλούμε κι εδώ στην Ελλάδα ως δήθεν πολύ σημαντικές προσωπικότητες και τους ταϊζουμε στα ελληνικά νησιά, δήθεν επειδή θα «επενδύσουν» στην Ελλάδα…

Το τελευταίο εξοργιστικό περιστατικό αλαζονείας έχει πρωταγωνιστή τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ο οποίος  χλεύασε τον Μπέρνι Σάντερς ,γιατί ο  γερουσιαστής από το  Βερμόντ των ΗΠΑ  κάλεσε για άλλη μια φορά τους «πολύ πλούσιους» να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιο του φόρου που τους αναλογεί.
Με  ένα κατάπτυστο  tweet  ο … δήθεν αστροναύτης , Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ επιτέθηκε στον 80χρονο γερουσιαστή γράφοντας:  “Συνεχίζω να ξεχνάω ότι είσαι ακόμα ζωντανός”.

Ο Σάντερς είναι ζωντανός και είναι σίγουρα πολύ πιο σημαντική προσωπικότητα από τον Μασκ ο οποίος συνέχισε να γράφει στο twitter θέτοντας στον Σάντερς το ερώτημα:
“Θέλεις να πουλήσω περισσότερες μετοχές, Μπέρνι; Απλώς πες τη λέξη…”
Η Mellisa Byrne, μια πολιτική ακτιβίστρια και πρώην συνεργάτιδα  του Σάντερς, έγραψε στο Twitter: “Φίλοι, σταματήστε να αγοράζετε Tesla. Μην επιβραβεύετε τους αλαζόνες  άνδρες”.
Η συγγραφέας  Amber Mac έγραψε στο Twitter: «Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί ορισμένοι άνθρωποι συνεχίζουν να δικαιολογούν την παιδική, αγενή και χυδαία συμπεριφορά του Έλον Μασκ».

Ο Σάντερς, δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία, έχει ζητήσει από καιρό την αύξηση της φορολογίας σε δισεκατομμυριούχους όπως ο Μασκ και ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Αυτόν φέραμε για γεύμα στις Κυκλάδες με τον Έλληνα πρωθυπουργό…

Σε ένα tweet στις 6 Νοεμβρίου, ο Μασκ είπε ότι θα πουλούσε το 10% των μετοχών του στην Tesla για να αποφύγει τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή, εάν οι χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων ψήφιζαν υπέρ αυτής της λύσης.

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στη «δημοσκόπηση», από τους οποίους το 57,9% ψήφισε  ότι ο Μασκ πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla.
Ο Μασκ φέρεται να πούλησε μετοχές αξίας άνω των 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων  αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σάντερς και ο Μασκ συγκρούονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τον Μάρτιο, ο Μασκ απάντησε σε ένα άρθρο της CleanTechnica  που περιέγραφε τις επιθέσεις του Σάντερς στον CEO της SpaceX για τον τεράστιο πλούτο του στα διαστημικά ταξίδια.

Το άρθρο ανέφερε συγκεκριμένα ένα tweet από τον Σάντερς:

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή της αμερικανικής ιστορίας όπου δύο τύποι —ο Έλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος— κατέχουν περισσότερο πλούτο από το  40% των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα. Αυτό το επίπεδο απληστίας και  ανισότητα δεν είναι μόνο ανήθικη, αλλά και μη βιώσιμη».
Σε ένα σχόλιο στον λογαριασμό της CleanTechnica, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Συσσωρεύω πόρους για να βοηθήσω να κάνω τη ζωή πολυπλανητική».
Απαντώντας στους 15,3 εκατομμύρια ακολούθους του, ο Σάντερς είπε: «Το διαστημικό ταξίδι είναι μια συναρπαστική ιδέα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στη Γη και να δημιουργήσουμε ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα ώστε τα παιδιά να μην πεινούν, οι άνθρωποι να μην είναι άστεγοι και όλοι οι Αμερικανοί έχουν υγειονομική περίθαλψη» . Δύσκολα θέματα για να τα καταλάβει ο Μασκ αλλά και οι …θαυμαστές του.


Πηγή: Militaire.gr

1 σχόλιο:

  1. Να τα βλέπουν οι εγχώριοι και απανταχού κωλογλείφτες των πλουσίων και των πολιτικών τους εκφραστών.
    Οι χρήσιμοι ηλίθιοι με δυο λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)