Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Μέχρι πότε η παράταση

EUROKINIOSSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 Δίμηνη παράταση στην πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η νέα προθεσμία εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνεται και η προθεσμία υποβολής σειράς τροποποιητικών δηλώσεων, αναδρομικών και ανείσπρακτων αποδοχών προηγούμενων ετών.

 

Υπενθυμίζεται πως η μη έγκυρη αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας επισύρει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Τα πρόστιμα

Συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:

  • ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία.

Τέλη κυκλοφορίας 2022 στο myCar: Πώς η πληρωμή

 

Οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του barcode για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω τράπεζας ή το QR code για να πληρώσουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Στην πλατφόρμα myCar οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν δυο επιλογές:

Στην πρώτη, με τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για:

  • πληροφορίες για τα οχήματά τους,
  • τους κωδικούς πληρωμής τελών κυκλοφορίας για αυτά,
  • τους κωδικούς πληρωμής σε υπολογιστικό φύλλο (excel), σε περίπτωση πλήθους οχημάτων
  • να λάβουν τη σχετική βεβαίωση για οχήματα ιδιοκτησίας τους προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για μεταβίβαση οχήματος, εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό, επαναταξινόμηση οχήματος
  • πιθανή οφειλή για τα Τέλη Κυκλοφορίας του έτους 2016.
 Στη δεύτερη, με τίτλο «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα:
  • να θέσουν επιβατικά και δίκυκλα Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα σε ψηφιακή ακινησία,
  • να άρουν την ψηφιακή ακινησία,
  • να ανακτήσουν ήδη υποβληθείσες δηλώσεις

Προκειμένου τα οχήματα να τεθούν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία, θα πρέπει να βρίσκονται σε κυκλοφορία/ακινησία, αντίστοιχα, και οι πινακίδες και τα υπόλοιπα στοιχεία κυκλοφορίας τους να βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

Τέλη κυκλοφορίας 2022 στο myCar

Oι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων». Εναλλακτικά μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για πρόσβαση στα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxis εδώ. Από εκεί μπορεί να γίνει η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας του 2022.

Νέο Έντυπο Τελών Κυκλοφορίας
Νέο Έντυπο Τελών Κυκλοφορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)