Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Πλεύρης: Η Επιτροπή συνεδριάζει για τη μείωση της καραντίνας στις 5 μέρες για τους ασυμπτωματικούς

Νέα μέτρα

 

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εξετάζονται αλλαγές στα όσα ισχύουν για το διάστημα καραντίνας, ενώ προανήγγειλε ότι τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (27/12), τελικά θα έρθουν… πριν την Πρωτοχρονιά.   Τα τελευταία στοιχεία, όπως τα παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας. Ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, μιλάμε για 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί. 

Επίσης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας. Αυτό που εξετάζεται είναι η μείωση από τις 10 μέρες στις 5 για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες.

Ανέφερε ότι αν η  Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.  

Πηγή: newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. 21.657 κολλήσανε σήμερα covid για να χαλάσουν τις διακοπές του πρωθυπουργού μας στα Ζαγοροχώρια. Δεν έχετε τσίπα ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)