Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Πρόεδρος ΣτΕ: Συνταγματικός (με μειοψηφία 3) ο υποχρεωτικός εμβολιασμός της ΕΜΑΚ και των υγειονομικών – Συνταγματικά ανεκτή και η αναστολή (με μειοψηφία 5)

Πρόεδρος ΣτΕ: Συνταγματικός (με μειοψηφία 3) ο υποχρεωτικός εμβολιασμός της ΕΜΑΚ και των υγειονομικών – Συνταγματικά ανεκτή και η αναστολή (με μειοψηφία 5)

 

 Το αποτέλεσμα της διάσκεψης επί των κυρίων αιτήσεων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ. Πρόκειται για αποφάσεις που δείχνουν το δρόμο της συνταγματικής ανοχής και για περαιτέρω υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

ΣτΕ: Σε μία απόφαση- οδηγό για το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με αφορμή αιτήσεις ακύρωσης από προσωπικό της ΕΜΑΚ και υγειονομικούς.

Η κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πως το μέτρο δεν αντίκειται σε συνταγματικές ή υπερνομοθετικές διατάξεις ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο και για την πιθανή επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ή ηλικιακές κατηγορίες πολιτών. Παράλληλα, δεδομένου ότι αφορά κύριες αιτήσεις ακύρωσης ενέχει πλέον και χαρακτήρα νομολογίας, που θα αποτελέσει πιλότο και στην περίπτωση προσφυγών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ατόμων άνω των 60 ετών.

Το αποτέλεσμα της τελικής διάσκεψης που έγινε την περασμένη Παρασκευή 26/11 ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ, ενώ οι αποφάσεις αναμένεται να δημοσιευτούν έως τον ερχόμενο Απρίλιο.

Όσον αφορά πάντως την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στις δυο κατηγορίες (ΕΜΑΚ και υγειονομικοί) υπήρξε μειοψηφία 3 δικαστών που διαφωνούσε, ενώ για την αναστολή εργασίας των υγειονομικών διαφώνησαν 5 δικαστές.

Πηγή:dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)