Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις διασκέδασης - Καββαθάς: Lockdown επιβάλλει η κυβέρνηση

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

 Αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης στα νέα μέτρα για το φρενάρισμα της πανδημίας τα οποία ισχύουν από σήμερα Πέμπτη και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου- όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης-ζητούν οι επιχειρηματίες εστίασης και ψυχαγωγίας.  «Αυτό είναι lockdown.

Καλύτερα να έκλεινε τα μαγαζιά η κυβέρνηση» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς. Ήδη στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται επιστολή της ΠΟΕΣΕ με την οποία η Ομοσπονδία ζητά την επαναφορά της δυνατότητας αναστολής συμβάσεων εργασίας, την μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών, την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% για να μειωθούν οι επιπτώσεις στις ανατιμήσεις των πρώτων υλών και ενέργειας καθώς και την επαναφορά του μέτρου της απαλλαγής ενοικίου καθώς και την παροχή χρηματοδοτήσεων ανάλογων με εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Γιώργος Καββαθάς: Οι επιχειρήσεις εισπράττουν μόνο χρέη-Μάταιη η προσπάθεια της κυβέρνησης

«Αύριο το απόγευμα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων της Ομοσπονδίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να λάβει αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» είπε στο ethnos.gr o κ. Καββαθάς και πρόσθεσε: «Οδηγούμαστε στο θάνατο. Η πτώση του τζίρου συνολικά στον κλάδο αγγίζει το 50% χωρίς τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι μάταιη γιατί προσδοκά από τις επιχειρήσεις να υπολειτουργούν για μακρό χρονικό διάστημα με ζημιές και θεωρεί ότι έτσι μπορεί να επιβιώσει μια επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις εισπράττουν μόνο χρέη. Δεν επιβιώνουν». 

Μιχάλης Επιτροπίδης: Μέτρα στήριξης για να ανταπεξέλθουμε και να μην έχουμε νέους ανέργους

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στο νομό Θεσσαλονίκη συνολικά 600 επιχειρήσεις ψυχαγωγίας οι οποίες λειτουργούν μετά τις 10-11 το βράδυ δεν θα ανοίξουν και οι περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές θα βρεθούν με το ένα πόδι στην ανεργία.όπως λένε στο ethnos.gr επιχειρηματίες του κλάδου.

 «Από σήμερα αυτά τα καταστήματα θα είναι σε ένα καθεστώς μίνι lockdown και οι εργαζόμενοί τους θα βρεθούν στην ανεργία. Πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης όπως είναι η επιδότηση ενοικίου κατά 100%, η επαναφορά του μέτρου των αναστολών για να μην οδηγηθούν οι εργαζόμενοι στην ανεργία και καταβολή επιστρεπτέων προκαταβολών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Θα πρέπει και αυτές οι επιχειρήσεις να στηριχτούν όπως βοηθήθηκαν το 2020 και στις αρχές του 2021» δήλωσε στο ethnos.gr ο Μιχάλης Επιτροπίδης γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατορίων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Δεν είναι τιμωρητικά τα μέτρα της κυβέρνησης. Από την στιγμή που υπάρχει μια πανδημία, αυτή παίρνει τις αποφάσεις για τον περιορισμό της. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα δεν θα είναι για δύο εβδομάδες. Θα συνεχιστούν όπως έγινε και παλιότερα».

Πτώση τζίρου 50% τα Χριστούγεννα σε σχέση με το 2019-Χωρίς προκρατήσεις για την Πρωτοχρονιά

Μειωμένος κατά 50% σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2019 ήταν η κίνηση την φετινή αντίστοιχη εορταστική περίοδο ενώ ελάχιστες είναι οι προκρατήσεις μέχρι στιγμής για την Πρωτοχρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Τα Χριστούγεννα είχαμε προκρατήσεις και παρόλα αυτά είχαμε μια μείωση του τζίρου 50% έναντι του 2019. Άρα, με μέτρα χωρίς μουσική καταλαβαίνεται ότι θα βρισκόμαστε σαν να είμαστε σε ένα μίνι lockdown. Χάνεται 100% ο τζίρος για αυτούς που δεν θα λειτουργήσουν. Οι προκρατήσεις για την Πρωτοχρονιά είναι μηδενικές μέχρι στιγμής γιατί ο κόσμος δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο και επίσης φοβάται με όλα αυτά που ακούει. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν κάνουμε Χριστούγεννα, αλλά Πάσχα. Θα είναι πένθιμες αντί γιορτινές οι επόμενες μέρες» συμπλήρωσε ο κ. Επιτροπίδης.

Πηγή: ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ναι αλλά αυτά δεν είναι νέα μέτρα γιατί είπαμε ότι δε θα πάρουμε νέα μέτρα.
    Τόσες φορές είπαμε ότι δε θα πάρουμε νέα μέτρα , άρα πώς είναι νέα μέτρα;
    Και επιτέλους ο πρωθυπουργός μας (ο Θεός να τον έχει καλά) εδώ και δυο χρόνια σας λέει να κάνετε υπομονή γιατί αυτές είναι οι κρίσιμες δυο βδομάδες κι αν περάσουν αυτές οι δυο βδομάδες, θα επιστρέψουμε στη κανονικότητα, Δυο χρόνια σας το λέει. Έλεος με την ανυπομονησία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)