Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Καπραβέλος: Έγιναν τεράστια επιχειρησιακά λάθη και τα πληρώνουμε – Κοροϊδία τα self test

Καπραβέλος: Έγιναν τεράστια επιχειρησιακά λάθη και τα πληρώνουμε – Κοροϊδία τα self test

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Νίκος Καπραβέλος το πρωί της Πέμπτης με αφορμή την καθυστέρηση επιβολής νέων μέτρων. «Τι σημαίνει μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου; Δηλαδή μέχρι τότε κάνουμε σύμβαση με τον κορονοϊό;», είπε μεταξύ άλλων και χαρακτήρισε ως κοροϊδία τα self test.

«Από τον Αύγουστο είχαμε πει γιατί πρέπει να πάρουμε μέτρα, να μην έχουμε "μαύρο Νοέμβρη", "μαύρο Δεκέμβρη", "μαύρα Χριστούγεννα". Και μέτρα δεν πάρθηκαν. Έγιναν τεράστια επιχειρησιακά λάθη και τα πληρώνουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο Νίκος Καπραβέλος, σημείωσε ότι η «η λύση είναι ο καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός, αυτή είναι η λύση, δεν είμαι υπέρ του καθολικού lockdown» , είπε ο κ. Καπραβέλος και έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση χρονοτριβεί συστηματικά στην επιβολή μέτρων.

Όπως περιέγραψε, το πρωί της Πέμπτης «στο νοσοκομείο μου τελειώνει άλλη μία μαρτυρική εφημερία, χωρίς καμία κλίνη ΜΕΘ. Τίποτα δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι covid. Τα υπόλοιπα περιστατικά, τα non covid, δεν έχουν πού να πάνε. Με ρωτάτε αν πάνω σε αυτό το τσουνάμι της Δέλτα έρθει και ένα άλλο, της Όμικρον, ή Χι, Ψι, Ωμέγα. Τότε, δεν πρέπει να βγαίνουμε από τα σπίτια μας. Όχι να παρθούν μέτρα».

«Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου. Τι σημαίνει μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου; Δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου κάνουμε σύμβαση με τον κορωνοϊό ότι δεν θα χτυπήσει την πατρίδα μας και μετά θα πάρουμε τα μέτρα, όταν δεν έχουμε πού να νοσηλεύσουμε τους ασθενείς με Δέλτα;» αναρωτήθηκε. Και όπως προσέθεσε σε άλλο σημείο, «αυτή τη στιγμή είναι υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία. Και συζητάμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά τις 3 Ιανουαρίου; Πώς να μην είμαι θυμωμένος; ... Προφανώς έπρεπε να παρθούν μέτρα πολύ νωρίτερα», επανέλαβε ο κ. Καπραβέλος, παραθέτοντας μερικές από τις προτάσεις που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν:

  • όχι θεατές στα γήπεδα
  • να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία
  • να μπουν rapid και pcr ως προϋπόθεση οποιασδήποτε συγκέντρωσης σε κλειστό χώρο
  • να ελεγχθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Είμαι θυμωμένος», συνέχισε, «δεν μπορώ να βλέπω να χάνονται άδικα τόσες ανθρώπινες ψυχές. Είμαστε σε μαύρα Χριστούγεννα. Έχουμε πει χίλιες φορές τι πρέπει να γίνει. Την ξέρουμε την πανδημία, αλλά γυρνάμε γύρω-γύρω. Δεν παίρνουμε βασικά μέτρα, τα αναβάλλουμε γιατί "προέχει η οικονομία", αλλά «η υγεία και η ζωή είναι πάνω από όλα».

«Κοροϊδία τα self test»

«Τα self test είναι μια κοροϊδία», είπε εξάλλου σχολιάζοντας τις τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες. «Αυτή τη στιγμή, συνάδελφοι μου στο Παπανικολάου για να εκδόσουν πιστοποιητικό νόσησης πρέπει να κάνουν pcr τεστ, όλοι. Και αυτοί που κάνουν rapid test πρέπει να βεβαιώσουν την νόσησή τους με pcr. Το self test αν θες το κάνεις, αν θες, δεν το κάνεις. Τη στιγμή που έχουμε τσουνάμι Δέλτα και έρχεται και η Ομικρον, δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση».

«Εγώ στους πολίτες απευθύνομαι, γιατί αυτούς αντιμετωπίζω και τις δυσκολίες. Προσπαθώ να πω "ξέρετε, αν μολυνθείτε και αρρωστήσετε, στο νοσοκομείο δεν θα βρείτε αυτά που χρειάζεστε". Όμως η Πολιτεία δεν μπορεί να "νίπτει τας χείρας" της. Η Πολιτεία που έχει όλα τα δεδομένα και ξέρει τι γίνεται στα νοσοκομεία μας, πρέπει να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα και να μην κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της». 


Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)