Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Κόντρα ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για τα νέα μέτρα αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Έντονη πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού καθώς η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ δημιούργησε αναταράξεις ανάμεσα στα δύο κόμματα.

 Κυβερνητικά στελέχη κατηγόρησαν το Κίνημα Αλλαγής για γενικόλογες διατυπώσεις και εύκολο λόγο, αναφέροντας μάλιστα ότι «διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τα μέτρα είναι σαν να διαβάζεις τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι το οποίο εξόργισε τη Χαριλάου Τρικούπη. 

Μάλιστα από πλευράς κυβέρνησης το ανεβασμένο δημοσκοπικά κόμμα μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγέλλεται ότι συνεχίζει «τις ίδιες γενικόλογες καταγγελίες, δίχως καμία συγκεκριμένη πρόταση. Παρά τις διακηρύξεις, η διατύπωση προτάσεων αποδεικνύεται τελικά πολύ πιο δύσκολο πράγμα από τον εύκολο καταγγελτικό λόγο». 

Στην απάντηση του το Κίνημα Αλλαγής, όπως ήταν αναμενόμενο, ανέβασε τους τόνους εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι θέλουν «όλοι απέναντί τους να μοιάζουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους βολεύει. Έτσι είχαν καλομάθει. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν». 

Πηγές ΚΙΝΑΛ: Θέλουν όλοι απέναντί τους να μοιάζουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους βολεύει.

«Κυβερνητικά στελέχη» διαρρέουν ότι η ανακοίνωσή μας μοιάζει με του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν όλοι απέναντί τους να μοιάζουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους βολεύει. Έτσι είχαν καλομάθει. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Αντί να επενδύουν τόσο χρόνο σε αχρείαστες πολιτικές εντυπώσεις, καλύτερο θα ήταν να λάβουν υπόψη την έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα ή έστω να εφαρμόζουν στην ώρα τους αυτά που τους προτείνουμε, όπως την επέκταση της υποχρεωτικότητας στο Δημόσιο, την τηλεργασία, τους συστηματικούς ελέγχους, την ιχνηλάτηση, την έγκαιρη και βιώσιμη ενίσχυση του ΕΣΥ κ.α. Η Κυβέρνηση όμως προτιμά να είναι ευχάριστη, παρά χρήσιμη.Τις τραγικές συνέπειες των επιλογών της, τις πληρώνει η ελληνική κοινωνία.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)