Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Κόντρα για την πρωτοχρονιάτικη φιέστα Μπακογιάννη με τον Ρουβά

(Eurokinissi)

 

👉Δ.Αθηναίων: Τι απαντά για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Σάκη Ρουβά με κόστος 211.000 ευρώ

👉Oργή και ειρωνεία στο Twitter

 

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης  για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία - έκπληξη με τον Σάκη Ρουβά στο θέατρο του Λυκαβηττού.

 Η εκδήλωση, που ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή στο ΔΣ της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, θα στοιχίσει 215.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν από τον προϋπολογισμό του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου, με απευθείας ανάθεση.

Ανοιχτή Πόλη: Επτασφράγιστο μυστικό η αμοιβή Ρουβά

Με ανακοίνωσή της η παράταξη του Δήμου που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου,  κατήγγειλε τη διαδικασία, αναφέροντας ότι, τη συναυλία, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή αποδεικνύοντας την «εμμονή προς τις απευθείας αναθέσεις, που έρχονται προς ψήφιση εκβιαστικά την τελευταία στιγμή (τρεις μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα), χωρίς αναλυτική κοστολόγηση και χωρίς να έχει προηγηθεί εγκαίρως μια πρόσκληση ενδιαφέροντος».

 Το πριβέ πρωτοχρονιάτικο πάρτι του Κώστα Μπακογιάννη:

Με μια συναυλία χωρίς κοινό στο υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού επέλεξε η Δημοτική Αρχή να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου. Μια συναυλία 17 λεπτών και κόστους 211.000 ευρώ, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά, η οποία θα προβληθεί κατά το έθιμο από την ΕΡΤ. Αυτό τουλάχιστον ήταν το εισηγητικό που κλήθηκε να εγκρίνει χτες το διοικητικό συμβούλιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και το οποίο καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των δημοτών. Σε μια στιγμή που η πανδημία καλπάζει και στον ορίζοντα φαίνεται όλο και πιο βέβαιο ένα λοκντάουν ή πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά, ο Δήμος Αθηναίων αποφασίζει να επενδύσει σε μια παρωχημένη και μπανάλ αισθητική πρόταση, σε βελούδινες κουρτίνες και κρυστάλλινους πολυέλαιους, και σε έναν τραγουδιστή δήθεν έκπληξη (Sakis), του οποίου η αμοιβή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.

 Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει επίσης την εμμονή του προς τις απευθείας αναθέσεις, που έρχονται προς ψήφιση εκβιαστικά την τελευταία στιγμή (τρεις μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα), χωρίς αναλυτική κοστολόγηση και χωρίς να έχει προηγηθεί εγκαίρως μια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες οργάνωσης συναυλιών και καλλιτέχνες για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης καταψήφισαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης τη σπάταλη, σκανδαλώδη και αδιαφανή πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

 

Νάσος Ηλιόπουλος: Να ακυρώσει ο Μπακογιάννης την προκλητική φιέστα

Για την εκδήλωση θέση πήρε και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «211.000€ για μια εκδήλωση λίγων λεπτών, σε κάθε περίπτωση είναι προκλητικό.  Στις σημερινές συνθήκες είναι αδιανόητο. Καλούμε τον κ. Μπακογιάννη να ακυρώσει την προκλητική φιέστα».

Μπακογιάννης: Ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους

Μετά τις αντιδράσεις, θέση μέσα από τις σελίδες του στα social media πήρε και ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «έθιμο των ημερών».

«Οι διαμαρτυρίες για τον στολισμό της Αθήνας και το κόστος της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής είναι κάτι σαν τα κάλαντα. Έθιμο των ημερών. Κάθε χρόνο τα ίδια. Σε κριτική δεν αντέχουν. Απάντηση άλλη δεν αξίζουν. Άλλωστε η Τεχνόπολη τα είπε όλα, το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι το άχαρο μέρος του σκηνικού. Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους. Χρόνια πολλά σε όλους. Φυσικά και σε εκείνους. Όλες οι μπάλες στολίζουν το δέντρο…. Καλά Χριστούγεννα!».

 

 

Δ.Αθηναίων: Τι απαντά για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Σάκη Ρουβά με κόστος 211.000 ευρώ

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει οργή και ειρωνεία στο Twitter, με τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα επιθετικοί.

 

                            Με πληροφορίες από: ethnos.gr, imerisia.gr

1 σχόλιο:

(3)