Όπως πριν από το τέλος κάθε έτους, οι προφητείες της τυφλής προφήτισσας Baba Vangja βγαίνουν από το συρτάρι και σε αυτές για το 2022, ο Vangja φέρεται να προβλέπει μια νέα πανδημία και εισβολή εξωγήινων στη γη. Ποια γεγονότα, όπως πιστεύεται, κατάφερε να μαντέψει, πού «απέτυχε» και πρέπει πραγματικά να ανησυχούμε για τις προβλέψεις της;

Ποια είναι η γιαγιά Βάντζα;

Η Baba Vangja γεννήθηκε ως Vangelija Pandeva Dimitrova και όλα στη ζωή της έμοιαζαν φυσιολογικά, ώσπου σε ηλικία 12 ετών ανατινάχθηκε από μια καταιγίδα και την πέταξε στον αέρα. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και όταν οι γονείς της την βρήκαν λίγες μέρες αργότερα, έχασε μυστηριωδώς την όρασή της.

 

 

Η Vangja είπε ότι είχε το πρώτο της όραμα τις μέρες που εξαφανίστηκε και αργότερα ισχυρίστηκε ότι το όραμά της είχε αντικατασταθεί από την ικανότητά της να προβλέπει το μέλλον. Πέθανε σε ηλικία 85 ετών, το 1996, και εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος σήμερα, 25 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Ποιες είναι οι πιο διάσημες προβλέψεις του Μπάμπα Βάντζα;

Πολλοί που πιστεύουν τις προφητείες της και διαβάζουν θρησκευτικά τι προβλέπει το επόμενο έτος πιστεύουν ότι ήταν σε θέση να προβλέψει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, το Brexit, τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές εκλογές, το τσουνάμι του 2004 και πολλά άλλα σημαντικά γεγονότα.

«Οι Αμερικανοί αδελφοί θα πέσουν μετά την επίθεση από ατσάλινα πουλιά και θα χυθεί αθώο αίμα», είπε η Μπάμπα Βάντζα το 1989 καθώς μιλούσε για το τι θα μπορούσε να συμβεί το 2001.

Αυτές οι προτάσεις θεωρούνται από πολλούς ως πρόβλεψη της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, όταν δύο αεροπλάνα χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.