Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Florona: Συναγερμός στο Ισραήλ από τη μίξη της γρίπης με τον κορονοϊό - Πρώτο κρούσμα σε έγκυο

Florona: Συναγερμός στο Ισραήλ από τη μίξη της γρίπης με τον κορονοϊό - Πρώτο κρούσμα σε έγκυο

 
 
Florona είναι το όνομα του νέου ιού που προέκυψε από τον συνδυασμό γρίπης και κορονοϊού.

Πρώτο κρούσμα του ιού Florona, της μίξης δηλαδή, του ιού της γρίπης με αυτό του κορονοϊού.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα διεθνή μέσα η χώρα κατέγραψε το πρώτο κρούσμα της νόσου florona, με την ονομασία της να προέρχεται από τον συνδιασμό των λέξεων Flu (γρίπη) και corona (κορονοϊός).

Μάλιστα, η ισραηλινή εφημερίδα Υediot Ahronot, σημειώνει ότι το πρώτο κρούσμα της Florona καταγράφηκε σε έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρχουν και άλλα κρούσματα Florona. 

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, πρόκειται για μια νόσο που συνδυάζει το στέλεχος του κορονοϊου και το στέλεχος της γρίπης, που επιτίθενται ταυτόχρονα στον οργανισμό.

Οι ειδικοί συνεχίζουν να μελετούν το κρούσμα, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν ο συνδυασμός των δύο ιών προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια.

Η χώρα αντιμετώπισε ένα νέο κύμα μόλυνσης από τη γρίπη, με τα νοσοκομεία να έχουν περιθάλψει μέχρι στιγμής 1.849 ασθενείς την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και το Υπουργείο Υγείας.

Εντωμεταξύ, το Ισραήλ ενέκρινε μια τέταρτη δόση εμβολίου για ανοσοκατεσταλμένα άτομα, στον απόηχο και της μετάλλαξης Ομικρον που εξαπλώνεται ραγδαία στον κόσμο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)