Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Μαλακώνει ο καιρός το Σάββατο

Σάκης Αρναούτογλου: Πασπάλισμα χιονιού σε περιοχές, κρύο και στα πεδινά το Σάββατο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός θα είναι καλός από το πρωί του Σαββάτου (15/1) μέχρι και τις απογευματινές ώρες, ενώ «όταν θα βαδίζουμε προς τις βραδινές-νυχτερινές ώρες, σύννεφα στην κεντρο-νότια Χαλκιδική, στις νοτιοανατολικές περιοχές της Μαγνησίας, αλλά και στην Εύβοια και στις Σποράδες δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά παραθαλάσσια κι ένα πασπάλισμα χιονιού (κάποιες πρόσκαιρες δηλαδή ασθενείς χιονοπτώσεις) πάνω περίπου από τα 700 με 800 μέτρα.

Σύννεφα θα βγάλει και στις Κυκλάδες περισσότερα, και στη βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη προς το βράδυ (και εδώ δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά και για λίγο).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κάποια μικρή άνοδο, δεν σημαίνει όμως ότι ο υδράργυρος δεν θα ξαναπέσει και πάλι κάτω από το μηδέν στην ηπειρωτική χώρα και κυρίως στα ορεινά - και όχι μόνο».

Από τα μείον 15άρια που είχαμε σε κάποια ορεινά τμήματα νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τις ίδιες ώρες του Σαββάτου «θα πάμε κατά μέσο όρο στους -5 με -4 βαθμούς Κελσίου από την Τρίπολη, στο Καρπενήσι, στα Γιάννενα, στην Ήπειρο, στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, μέχρι και τα ορεινά βορειοανατολικά τμήματα, το Νευροκόπι και τις υπόλοιπες περιοχές της ορεινής-ημιορεινής Θράκης.

Αλλά και σε πεδινές περιοχές, όπως αυτές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, θα πρέπει να παρατηρηθούν -μέσα στη νύχτα και νωρίς το πρωί- κατά τόπους και -1 έως και -2 με -3 βαθμοί Κελσίου.

Και στη δυτική πεδινή Ελλάδα (δηλαδή στα πεδινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου), θα ξαναπέσει η θερμοκρασία κοντά και λίγο κάτω από το μηδέν.

Ανάλογες θερμοκρασίας θα έχουν και τα ορεινά-ημιορεινά τμήματα των Επτανήσων».

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν αισθητά και ο καιρός θα μαλακώσει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)