Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Πανεπιστήμια: «Πράσινο φως» από την Κεραμέως για το άνοιγμα

Πανεπιστήμια: «Πράσινο φως» από την Κεραμέως για το άνοιγμα

 

Τα πανεπιστήμια δεν θα κλείσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, παρά την εκτίναξη των κρουσμάτων και την ραγδαία διασπορά του ιού στις νεαρές ηλικίες.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο Mega και ξεκαθάρισε πως η εξεταστική των φοιτητών θα διεξαχθεί κανονικά με τα μέτρα που είναι σε ισχύ, καθώς δεν συντρέχει λόγος να κλείσουν τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την ίδια τηρούνται όλα τα μέτρα, ενώ το ενδεχόμενο για διασπορά του ιού σε μια κλειστή αίθουσα με 200 άτομα δεν προκαλεί ανησυχία, αν εφαρμοστούν στο ακέραιο οι περιορισμοί.

Έτσι, τόνισε ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να ήταν χρήσιμη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα στην αρχή της πανδημίας, όμως πλέον δεν χρειάζεται, με βάση τα δεδομένα που έχει στη διάθεση της.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, για τα πανεπιστήμια πάντως υπάρχει σκέψη για εισήγηση παράτασης του ανοίγματος κατά μία εβδομάδα ή περισσότερο ή της τηλεκπαίδευσης προκειμένου να σωθεί το άνοιγμα των σχολείων.

Επιχείρημα για την τηλεκπαίδευση είναι ότι τα κρούσματα κυρίως εντοπίζονται σε νέους οι οποίοι είναι και φοιτητές, οι οποίοι μάλιστα μετακινήθηκαν μέσα στις γιορτές από την πόλη που σπουδάζουν στις ιδιαίτερες πατρίδες του και ήρθαν σε επαφή με αρκετό κόσμο.

Επίσης, μέτρα όπως αποστάσεις και αερισμός είναι δυσκολότερο να τηρηθούν στα αμφιθέατρα σε σχέση με τις μικρότερες αίθουσες των σχολείων. Από την άλλη υπάρχει η σκέψη πως το μέτρο της τηλεκπαίδευσης ίσως θεωρηθεί «τιμωρητικό» για τους φοιτητές οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)