Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Αίτημα για PCR στους επιστρέψαντες φαντάρους

Την αγωνία εκατοντάδων φαντάρων και γονιών στρατευσίμων σχετικά με την επέλαση του κορονοϊού σε στρατιωτικές μονάδες μετέφερε σήμερα εκπρόσωπος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος στο γραφείο του ΓΕΕΘΑ, όπου αφού διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική που ακολουθείται απέναντι στην πανδημία, μετέφερε το αίτημά τους για διενέργεια δωρεάν μοριακών τεστ στους αδειούχους που αυτές της ημέρες θα γυρίσουν στα στρατόπεδά τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά την επιστροφή των φαντάρων που συμμετείχαν στο πρώτο εορταστικό γκρουπ αδειών έγινε το «αναποτελεσματικό rapid test» με συνέπεια, όπως αναφέρεται στην σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δικτύου, «οι μονάδες να λειτουργήσουν ως θερμοκήπια κορονοϊού» (βλ. http://diktiospartakos.blogspot.com/2022/01/2_5.html#more).

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στην Θήβα όπου μετά την επιστροφή των πρώτων αδειούχων σε δυο συνεχόμενους ελέγχους με μοριακό τεστ που έγινε στα γκρουπ των φαντάρων που επρόκειτο να ταξιδεύσουν για την Κύπρο βρέθηκαν 79 άτομα θετικά στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να ληφθούν μέτρα που ήδη έπρεπε να είχαν ληφθεί. Σύμφωνα με την ανάρτηση του δικτύου, τότε «μοίρασαν χαρτί τουαλέτας στους φαντάρους καθώς το Σάββατο 01/01/2022 δεν υπήρχε! Έδωσαν μάσκες και απολυμαντικά κλπ. Πήραν μέτρα ενάντια στον συνωστισμό. Σταμάτησαν να κάνουν τις ατελείωτες αναφορές που έκαναν προηγουμένως. Στους θαλάμους πλέον φιλοξενούνται 10-12 φαντάροι. Με την επίβλεψη Αξιωματικών γίνονται συνεχείς και συστηματικές καθαριότητες. Πλέον γίνεται συστηματικός αερισμός των θαλάμων» (βλ. http://diktiospartakos.blogspot.com/2022/01/ke-80.html)

Αναρτήθηκε από:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)