Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Δήμαρχος Ήλιδας για το 2007 στο iEidiseis: Οι υπουργοί ήρθαν με βαλίτσες και έφυγαν από την πίσω πόρτα

Δήμαρχος Ήλιδας για το 2007 στο iEidiseis: Οι υπουργοί ήρθαν με βαλίτσες και έφυγαν από την πίσω πόρτα

 
 
Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ξεσπά για τον τρόπο που δόθηκαν οι αποζημιώσεις στην Ηλεία το 2007 μετά την κυνική παραδοχή Δούκα και την καρατόμηση Λιβανού. Τι λέει στο iEidiseis.

Πυρά κατά του Πέτρου Δούκα και του Σπήλιου Λιβανού μετά το σάλο που ξέσπασε με τις «βαλίτσες» στην Ηλεία το 2007 εξαπολύει ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός που την επίμαχη περίοδο ήταν πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ηλείας ήταν ανάμεσα σε όσους αντέδρασαν από τότε στον τρόπο που δόθηκαν οι αποζημιώσεις και σήμερα 15 χρόνια μετά όχι μόνο εμμένει στη θέση αλλά νιώθει και δικαιωμένος μετά την κυνική παραδοχή Δούκα και την «σιωπή» Λιβανού που κόστισε άλλωστε στον τελευταίο την θέση του στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο iEidiseis σε συνέχεια των όσων είπε, θυμάται όσα έγιναν τότε στη σύσκεψη των φορέων μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία όταν ανακοινώθηκε το περιβόητο «τριχίλαρο» εξαπολύοντας βαρείς χαρακτηρισμούς στα «γαλάζια» στελέχη.

«Αντέδρασα στην εξαγορά συνειδήσεων»

«Πόσοι που τώρα εκπλήσσονται είχαν τοποθετηθεί τότε; Εγώ τους διέλυσα το πάρτι. Δεν γινόταν [...] με την απελπισία που είχαμε και τη μυρωδιά της καμένης σάρκας να μην αντιδράσω μπροστά στη δωροδοκία και στην εξαγορά των ανθρώπινων συνειδήσεων. Υπήρχε συναισθηματική φόρτιση, κόντεψαν να καούν ζωντανοί τέσσερις αντιδήμαρχοί μου, είδαμε την πλήρη ανεπάρκεια της οργάνωσης στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας, την πλήρη ασυνεννοησία, την έλλειψη στρατηγικής και ήταν μια προσβλητική κίνηση» σημειώνει χαρακτηρίζοντας τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης «ψυχρούς υπολογιστές» που όταν άκουσαν τις διαμαρτυρίες του αντί να απαντήσουν επέλεξαν να αποχωρήσουν από την πίσω πόρτα του κτιρίου της τότε Νομαρχίας Ηλείας.

fireilia2

«Όλοι οι άνθρωποι έτρεξαν να πάρουν τα χρήματα, αλλά δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε όσοι κάνουν την ενέργεια που αποσκοπεί στα κομματικά οφέλη. Όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα πρέπει να στοχεύουμε στην πολιτική χειραφέτηση και στην αξιοπρέπεια αλλά πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να έχουμε αξιοπρέπεια» σημειώνει με νόημα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)