Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Διαψεύδουν οι ιατροδικαστές ότι βρήκαν εισπνοή τοξικού αερίου στην Τζορτζίνα

Διαψεύδουν οι ιατροδικαστές ότι βρήκαν εισπνοή τοξικού αερίου στην Τζορτζίνα

 

  Έγκλημα αναφέρθηκε ότι αποτελεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας στην Πάτρα. Για αλλοιώσεις στη μύτη της Τζωρτζίνας από την εισπνοή τοξικού αέριου έκαναν λόγο δημοσιεύματα, που διαψεύδονται.

Σάλο προκάλεσε στην κοινή γνώμη μια διαρροή που παρουσιάστηκε ως προερχόμενη από την ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα, κατά την οποία ο θάνατος της προήλθε από εισπνοή τοξικού αερίου. Άγνοια για το αποτέλεσμα των εξετάσεων δηλώνουν ο πατέρας των κοριτσιών και οι δικηγόροι της οικογένειας, ενώ σε διάψευση προχωρούν πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών.

Πριν από λίγο, ο ιατροδικαστής Καρακούκης διαψεύδει και επίσημα την πληροφορία για «εισπνοή τοξικού αερίου» από την Τζωρτζίνα.

Ειδικότερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι έρευνες ενός και πλέον μήνα και εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων, οδηγούν τις αρμόδιες αρχές στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Η νεκροψία, η νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, εντόπισε αλλοίωση στο οστό της μύτης της Τζωρτζίνας που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες.

Το αχαϊκό thebest.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας, Γιάννη Κόττα, ο οποίος επεσήμανε πως η οικογένεια και ο ίδιος δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα. «Δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Δεν έχουμε γνώση κανενός αποτελέσματος ακόμη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άλλος δικηγόρος της οικογένειας, ο Δημήτρης Καράμπελας.

Το ίδιο δήλωσε στο τοπικό μέσο και ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος είναι αναστατωμένος από τα δημοσιεύματα. Όπως επεσήμανε, προσπαθεί μετά τη δημοσίευση της πληροφορίας να επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή, αλλά δεν έχει καταστεί, ακόμα, δυνατό. «Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα για αυτό. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να ενημερωθούμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει» λέει. Τα εν λόγω δημοσιεύματα περί δηλητηρίασης διαψεύδουν και πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι γιατροί στα δύο νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν τα παιδιά σκέφτονταν να τοποθετήσουν κάμερες. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)