Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Μπάιντεν: Θα κλιμακώνουμε τις κυρώσεις ανάλογα με τη στάση της Ρωσίας

 

 

 «Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας θα έχει κόστος» είπε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν.

 Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε το νέο διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση των περιοχών του Ντονμπάς από την Ρωσία, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν ανακοίνωσε μια αναγνώριση, ανακοίνωσε απλώς ότι παίρνει ένα κομμάτι της Ουκρανίας.

«Θα προχωρήσουμε σε κυρώσεις. Κυρώσεις που θα κλιμακώνονται ανάλογα με την κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσθέτοντας ότι οι κινήσεις της Ρωσίας αποτελούν μια σαφή παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας και πως απαιτείται μια σκληρή, παγκόσμιας κλίμακας απάντηση.

«Δεν χρειάζεσαι αίμα εκτός αν σχεδιάζεις να ξεκινήσεις πόλεμο» ξεκαθάρισε με νόημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ με αφορμή τις συνεχείς αναφορές των τελευταίων ημερών πως οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν και φιάλες αίματος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή ΝΑΤΟϊκού εδάφους» συμπλήρωσε.

Για τις κυρώσεις είπε ακόμη ότι «προχώρησαν πολύ περισσότερο από αυτές που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014». Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε «πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού» σε δύο μεγάλα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα -- την VEB και τη στρατιωτική τράπεζα της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης στο κρατικό χρέος της Ρωσίας. «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αποκόψει την κυβέρνηση της Ρωσίας από τη δυτική χρηματοδότηση. Δεν μπορεί πλέον να συγκεντρώσει χρήματα από τη Δύση και δεν μπορεί να εμπορευματοποιήσει το νέο χρέος της ούτε στις αγορές μας ούτε στις ευρωπαϊκές αγορές», δήλωσε ο Μπάιντεν. 


Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)