Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους από το «Euroferry Olympia»

Συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για αγνοούμενους από το «Euroferry Olympia», που είχαν διακοπεί τη νύχτα, με τον αριθμό να ανέρχεται σε 12 καθώς ο ένας από τους δύο εγκλωβισμένους, δεν βρισκόταν στην λίστα των επιβατών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που επιχείρησαν χθες για τη διάσωσή τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κέρκυρας γιατί εισέπνευσαν καπνούς με τον ένα να παραμένει για νοσηλεία.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr κατά την πολύωρη επιχείρηση οι δύο επιβάτες, ένας Βούλγαρος και ένας  βρήκαν διέξοδο σε «τυφλό» σημείο του πλοίου, εντοπίστηκαν από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έφτασε με ελικόπτερο και ένα Super Puma τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί ακόμα 10 διασωθέντες, ανάμεσά τους και ένα βρέφος 3 μηνών, κυρίως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Ο ένας από τους δύο, οδηγός φορτηγού από τη Βουλγαρία, χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Συνολικά διασώθηκαν 282 επιβάτες και πλήρωμα, ενώ ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Το χρονικό - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες 

Η φωτιά στο επιβατηγό-οχηματαγωγό, σημαίας Ιταλίας και συμφερόντων του Ομίλου Grimaldi, ξεκίνησε χθες τα ξημερώματα από τα γκαράζ στο τρίτο κατάστρωμα, κατά τη διάρκεια δρομολογίου Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι, βορειοανατολικά της Ερεικούσας.

Το πλοίο ήταν παραδομένο στις φλόγες όταν το πλήρωμα πρόσφερε σωσίβια στους επιβάτες που επιβιβάστηκαν σε διασωστικές λέμβους και ύστερα επιβιβάστηκαν σε παραπλέοντα σκάφη και διασωστικά του Λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Συγκλονιστικές είναι μαρτυρίες των διασωθέντων. «Φοβάμαι για τον φίλο μου το Νίκο, τον ψάχνω παντού, δεν τον βρίσκω μέχρι στιγμής. Είχε βάλει το αυτοκίνητο του πιο μπροστά από το δικό μου την ώρα της επιβίβασης. Είχαμε μιλήσει, οδηγός κι εκείνος στο επάγγελμα και μου είχε πει πως θα κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί, εύχομαι να βρεθεί και να μην εχει γίνει κάτι χειρότερο» δήλωσε χθες ένας επιβάτης στο protothema.gr.

Στο μεταξύ άγνωστα παραμένουν τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ενώ σοβαρά ερωτήματα επανέρχονται στο προσκήνιο οκτώ χρόνια μετά την τραγωδία του «Norman Atlantic» με 11 νεκρούς. 

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)