Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Έκανε πίσω η Lidl για τη μήνυση στη γιαγιά μετά τη θύελλα στα social media

Έκανε πίσω η Lidl για τη μήνυση στη γιαγιά μετά τη θύελλα στα social media

 

Το #cancel_LIDL στο Twitter και ο νέος ξεσηκωμός στα social media είχαν προηγηθεί της ανακοίνωσης της εταιρίας ότι τελικά αποσύρει τη μήνυση στη γιαγιά που έκλεψε τρόφιμα επειδή δεν είχε να φάει. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, ανακοίνωσε ότι το θέμα έληξε και ότι «θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα».

Ολόκληρη η επίσημη ανακοίνωση της Lidl:

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοντική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία». 

 

Τι συνέβη στο Lidl στο Ίλιον

Την ιστορία μιας γιαγιάς, η οποία -λόγω των δυσβάστακτων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει- αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα αξίας έως 40 ευρώ από σούπερ μάρκετ, το οποίο κατέθεσε μήνυση εναντίον της, έφερε στο φως ρεπορτάζ του OPEN. Η 70χρονη γυναίκα έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ το περασμένο Σάββατο.

Ωστόσο, έγινε αντιληπτή από το κατάστημα και παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο, ο υπεύθυνος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Τελικά, η αστυνομία προσήγαγε την 70χρονη, με την ίδια να αναφέρει στους αστυνομικούς ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά». Εξήγησε μάλιστα πως έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν με την ιστορία της, ενώ υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, ώστε το θέμα να κλείσει και η 70χρονη να μην έχει νομικές συνέπειες. Όμως, η επιχείρηση επέμενε.

Χαμός στο Twitter

Πάνω από 5.000 tweets σε λίγες ώρες, έκαναν το hashtag Cancel_LIDL πρώτο τρεντ στο Twitter. Οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν «καμπάνια» στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδεικτικά, ορισμένα από τα tweets:

 

                               Πηγή: ieidiseis.gr



2 σχόλια:

  1. Αν αγοράσετε λαχανικά ....και πάτε στο σπίτι σας ζυγίστε τα ,για να δείτε ποιοι κλέβουν ... εν ολίγοις αυτοί είναι οι Γερμανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαγιά μου ΨΗΛΆ το κεφάλι σου πολύ ψηλά ...! μιλάνε αυτοί που κατέστρεψαν την ανθρωπότητα δύο φορές , μέσα σε μισό αιώνα και πάνε για τρίτη φορά ,αυτοί οι μπαμπάδες της SIEMENS διαφωνεί κανείς ; Πασχαλίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)