Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ο Μπογδάνος «καρφώνει» Γεραπετρίτη για τη ρατσιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Βικτωρίας (video)

 

 

Τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη «έδειξε» ως τον «υπεύθυνο» για τη συμμετοχή του στη ρατσιστική εκδήλωση κατά των μεταναστών το καλοκαίρι του 2020 ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο βουλευτής, μιλώντας στο Kontra υποστήριξε ότι ενημέρωσε και πήρε την άδεια του Γιώργου Γεραπετρίτη προκειμένου να παραστεί στην ρατσιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Βικτωρίας.

«Οι πολίτες που την διοργάνωσαν (την συγκέντρωση) θα βρισκόντουσαν σάντουιτς ανάμεσα σε αυτά που εγώ θεωρώ τα δύο άκρα, την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά. Για τον λόγο αυτό είχα έρθει σε επαφή με τον κύριο Γεραπετρίτη. Τον υπουργό Επικρατείας», είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και υποστήριξε ότι οι δυο τους συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για αυτόν το λόγο.

«Μου είπε Κωνσταντίνε, “ναι, κατέβα”»

«Η συγκέντρωση ήταν στις 6 το απόγευμα. Εγώ στις 4:30 πήγα στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου και του είπα “κύριε υπουργέ, πιεζόμαστε στην Αθήνα, οι πολίτες αισθάνονται μόνοι τους απέναντι στα άκρα και απέναντι στις επιπτώσεις του λαθρομεταναστευτικού τις οποίες δεν έχουν περιορίσει. Τι θα κάνουμε;” και εκείνος απάντησε “Κωνσταντίνε, ναι κατέβα”».

«Σας λέω κάτι το οποίο είναι αναντίρρητο και σαφές. Εγώ θεώρησα ότι έπρεπε να ήμασταν εκεί… Μου είπε “Πήγαινε εκεί, ακριβως γιατί μπορεί να είναι και τα άκρα και δεν πρέπει οι πολίτες να είναι απροστάτευτοι και μόνοι”», είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Εγώ συμφωνώ μαζί του. Δεν είμαι της άποψης ότι εκεί που πηγαίνουν οι πραγματικοί φασίστες εσύ πρέπει να λείπεις» είπε στη συνέχεια.


Και ο Κασιδιάρης στη συγκέντρωση

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση κατά των μεταναστών έγινε στις 15 Ιουλίου του 2020 και σε αυτή συμμετείχε και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη συγκέντρωση μίσους προκάλεσε αντιδράσεις ωστόσο ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε καλύψει τον τότε βουλευτή της ΝΔ λέγοντας πως «ένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας αν το επιθυμεί».


Για τη συγκέντρωση είχε βγάλει τότε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στην Πλ. Βικτωρίας συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός που επί χρόνια καλλιεργεί η ΝΔ στο προσφυγικό με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σε όποιο όνομα ή εκδοχή του. Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα-δίπλα, ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που η ελληνική κοινωνία ουδέποτε υιοθέτησε. Ακροδεξιά και ναζισμός πορεύτηκαν μαζί απόψε στο κέντρο της Αθήνας και οι μάσκες που φορούσαν δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο»

Πηγή: topontiki..gr

 

1 σχόλιο:

  1. Το άτιμο το χούι! Άμα δε βρουν να καρφώσουν κανέναν, καρφώνουν ο ένας τον άλλο στο χαφιεδότσουρμο.
    😂😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)