Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Κορονοϊός: Στα 176.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική - Ολοταχώς για αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Στα 176.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική - Ολοταχώς για αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία 
 
Σήμα κινδύνου από Βάνα Παπαευαγγέλου για την κορύφωση του κύματος της Όμικρον και την αύξηση κρουσμάτων για τον κορονοϊό.

Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία αναμένουν οι ειδικοί τις επόμενες βδομάδες με την Βάνα Παπαευαγγέλου να τονίζει ότι σήμερα τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού είναι 176.000.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ο μέσος όρος εισαγωγών είναι άνω των 500 και «υπάρχει δυσκολία στη διαχείριση» για αυτό «πρέπει να είμαστε προσεκτικοι».

Στις περιοχές που υπάρχει μεγάλη διασπορά ανέφερε οτι αυτές είναι Έβρος, Πιερία, Θεσπρωτία, Αρκαδία, Ροδόπη, Φθιώτιδα και Σέρρες, ενώ τόσο ο βόρειος Τομέας της Αττικής, όσο και η Δυτική Αττική παρουσιάζουν επίσης αύξηση κρουσμάτων.

Το ανησυχητικό συμπλήρωσε η κ.Παπαευαγγέλου είναι ότι ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι η ηλικία των 41 ετών, ενώ τα κρούσματα στα παιδιά είναι στο 23%.

«Σήμερα έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς και μικρή αύξηση των νέων διασωληνώσεων σε Αττική και νότια Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε πως «ακόμη και οι εμβολιασμένοι πρέπει να να προσέχουν να μην κολλήσουν καθώς κανείς δεν είναι άτρωτος… ». Τέλος ζήτησε όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν καθώς ο κορονοϊός και η παραλλαγή Όμικρον 2 «μπορεί να προκαλέσει βαριά νόσηση στους ανεμβολίαστους». 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)