Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Τρικυμία: Ο Μπάιντεν «διώχνει» τον Πούτιν, ο Λ. Οίκος διορθώνει, η Μόσχα αντιδρά

Τρικυμία: Ο Μπάιντεν «διώχνει» τον Πούτιν, ο Λ. Οίκος διορθώνει, η Μόσχα αντιδρά
 
 
 
Η επιθετική ρητορική του αμερικανού προέδρου εναντίον του ρώσου ομολόγου του κλιμακώνεται.

Τρικυμία προκάλεσε η δήλωση Μπαίντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βαρσοβία που φάνηκε να απευθύνει κάλεσμα στους Ρώσους πολίτες για ανατροπή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία και ο πόλεμός του εναντίον της Ουκρανίας αποτελεί μια στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα.

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Μπάιντεν ενώπιον ενός πλήθους στη Βαρσοβία.

«Αυτός ο πόλεμος αποτελεί ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, που διανύει ήδη τον δεύτερο μήνα του, ένωσε τη Δύση, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, που δεν επιδίωξε ποτέ την πτώση της Ρωσίας.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε προς τους Ρώσους, για να τους πει ότι «ο ρωσικός λαός δεν είναι εχθρός μας».

«Επιτρέψτε μου να πως αυτό, εάν μπορείτε να με ακούσετε. Εσείς, ο λαός της Ρωσίας δεν είστε ο εχθρός μας. Αρνούμαι να πιστέψω ότι αποδέχεστε τη δολοφονία αθώων παιδιών και παππούδων ούτε ότι αποδέχεστε ότι νοσοκομεία, σχολεία, παιδικοί σταθμοί σφυροκοπούνται από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες», σημείωσε ο Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επανέλαβε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να εισέλθουν σε σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, που εισέβαλαν στην Ουκρανία, ωστόσο απηύθυνε μια προειδοποίηση προς τη Μόσχα:

«Μην σκεφτείτε να προχωρήσετε ούτε ένα εκατοστό σε έδαφος του ΝΑΤΟ».

Ο Λευκός Οίκος «διορθώνει» τον Μπάιντεν: Ο Πρόεδρος δεν ζήτησε να φύγει ο Πούτιν

Λίγη ώρα αργότερα αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έσπευδαν να διορθώσουν τη δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου υποστηρίζοντας ότι το πνεύμα αυτής ήταν τελείως διαφορετικό:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν είπε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος, μετά την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία.

Η άμεση απάντηση από το Κρεμλίνο

«Αυτό δεν πρόκειται να αποφασιστεί από τον κ. Μπάιντεν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας στις δηλώσεις Μπάιντεν.

Και προσέθεσε πως «θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αν θα παραμείνει ή όχι ο πρόεδρός τους στην εξουσία…

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)