Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Οι δηλώσεις των μονομάχων: Στις 24 Απριλίου Μακρόν και Λεπέν θα διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους


Επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν με διαφορά πάνω από τέσσερις μονάδες δείχνουν τα επίσημα exit poll για τις εκλογές στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο γάλλος πρόεδρος θα κυμανθεί πάνω από 28%, ενώ η Μαρίν Λεπέν κοντά στο 24%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας Le Monde ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων έναντι 23,3% της Μαρίν Λεπέν, ενώ σύμφωνα με το TF1 τα ποσοστά είναι αντίστοιχα το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 %.

Αντιστοίχως, σύμφωνα με τον σταθμό Antenne 2 o Mακρόν λαμβάνει 28,1%, η Λεπέν 23,3%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών στη Γαλλία ανέφερε ότι η “εμπιστοσύνη σας με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει», είπε ο Μακρόν.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Κάτω από την μια μονάδα εκτιμάται πως είναι πλέον η διαφορά ανάμεσα στην Μαρίν Λεπέν και τον Ζαν Λικ Μελανσόν, με βάση την καταμέτρηση των ψήφων που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ipsos-Sopra Steria, η Λεπέν συγκεντρώνει το 23% έναντι 22,2% του Ζαν Λικ Μελανσόν.

«Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα για να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο προόδου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας από τη Γαλλία που υπερασπιστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας».

«Καλώ όλους εκείνους που επί έξι χρόνια και μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δεσμευτεί να εργαστούν δίπλα μου, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους να ενωθούν σε ένα μεγάλο κίνημα δράσης στο πλευρό μου», συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Θέλω να χαιρετίσω όλους τους συνυποψηφίους που έδωσαν τον αγώνα στον πρώτο γύρο. Παρακαλώ χειροκροτήστε τους. Από την αρχή και πάντα υπερασπιζόμαστε τις πεποιθήσεις με δύναμη, αλλά σεβόμενοι τον καθένα. Σας ευχαριστώ για αυτό. Γνωρίζω την απογοήτευση των υποψηφίων των οποίων μόλις ανέφερα τα ονόματα. Ευχαριστώ την Anne Hidalgo, τον Yannick Jadot, τη Valérie Pécresse και τον Fabien Roussel, που με υποστήριξαν απόψε», είπε επίσης ο Μακρόν.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, από την πλευρά της, κάλεσε τους Γάλλους να “συγκεντρωθούν” γύρω από ένα “μεγάλο εθνικό και λαϊκό έργο” και να “υλοποιήσουν τη μεγάλη εναλλαγή”.

“Αυτό που θα παιχτεί στις 24 Απριλίου θα είναι μια επιλογή της κοινωνίας και του πολιτισμού”, δήλωσε η Λεπέν, δεσμευόμενη κυρίως να “αποκαταστήσει την κυριαρχία της Γαλλίας”, να προκηρύξει δημοψήφισμα με πρωτοβουλία των πολιτών και να περιορίσει το “κοινωνικό χάσμα”, στην πρώτη της ομιλία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Λεπέν δήλωσε ότι θα θεραπεύσει τους διχασμούς στη Γαλλία εάν εκλεγεί πρόεδρος στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας καλεί η ψήφος να δοθεί στον Μακρόν στον 2ο γύρο

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Γαλλίας, η Δημοκρατική Συνομοσπονδία Εργασίας (CFDT), κάλεσε σήμερα τα μέλη του να ψηφίσουν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν δεν θα γίνει πρόεδρος.

“Η έκκληση αυτή δεν είναι ούτε επιδοκιμασία των επιδόσεων του απερχόμενου προέδρου ούτε έγκριση του προγράμματός του”, ανέφερε το CFDT σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: hellasjournal.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)