Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Δίκη Λιγνάδη: Για σκάνδαλο έκανε λόγο ο Κούγιας - Ζήτησε να «ανοίξει» το τηλέφωνο μάρτυρα κατηγορίας


Σε τεταμένο κλίμα συνεχίστηκε και σήμερα, Δευτέρα, η δίκη του παραιτηθέντα καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Αφορμή για τη νέα ένταση μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξη Κούγια και της συνηγόρου πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση, υπήρξε το αίτημα του πρώτου να παραδοθεί το κινητό τηλέφωνο του 25χρονου φερόμενου ως θύματος βιασμού, ώστε να απομαγνητοφωνηθεί και να ενταχθεί στη δικογραφία κάθε επικοινωνία που είχε από την 11η Φερβουαρίου 2022, οπότε ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Κουρτέση: Πρέπει να υπάρχει έρεισμα στο νόμο το αίτημα. Εδώ δεν υποβάλλονται τα αιτήματα νομίμως βάσιμα. Να μας αποσαφηνίσει η υπεράσπιση το έννομο συμφέρον και αν θα εισφέρουν κάτι τα μηνύματα σε σχέση με τη δικογραφία.

Κούγιας: Έχει επιλέξει η υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής έναν τρόπο υποστήριξης των συμφερόντων της που θίγει τις αρχές της δίκαιης δίκης. Το φερόμενο ως θύμα ισχυρίστηκε ότι είχαν στενή επαφή. Δεν θα έπρεπε αυτό το αίτημα να το υποστηρίζει η πολιτική αγωγή; Εμφανίζεται ως ένα παιδί παρασυρμένο, θα πρέπει να ανοίξουν τα σόσιαλ μίντια. Έκαναν φύλλο και φτερό τη ζωή του κατηγορουμένου, πήραν τις ηλεκτρονικές του συσκευές. Θα φανεί ότι την ιστορία την έχει κατασκευάσει η κυρία Κουρτέση.

Κούγιας: Ζητούμε το κινητό του τηλέφωνο και επιλογή μόνο των επικοινωνιών με τη δικηγόρο και ακόμα τρία πρόσωπα (σ.σ. τα οποία κατονόμασε) για να αναδειχθεί αν είχε επαφή με τους προτεινόμενους από αυτόν μάρτυρες. Για να δούμε αν είναι μέρος της σκηνοθετημένης αυτής δουλειάς. Έτσι δεν θίγεται η ιδιωτική ζωή του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά ελέγχουμε την εμπλοκή των υπολοίπων προσώπων.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κ. Κούγιας εξετάζοντας το φερόμενο ως θύμα, επαναλάμβανε την υπερασπιστική γραμμή ότι η σχηματισθείσα δικογραφία ήταν προϊόν σκευωρίας κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, με ενορχηστρώτρια τη συνάδελφο του, σε σημείο που το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή, εξαιτίας του τεταμένου κλίματος.

Κούγιας: Το τρίτο ραντεβού με την ανακρίτρια ποιος το έκλεισε;

Μάρτυρας: Η κ. Κουρτέση

Κούγιας: Θυμάστε αν έγινε κάποιο επεισόδιο με μένα τότε;

Μάρτυρας: Ναι το θυμάμαι, είχατε μπει μέσα στο γραφείο όσο ήμουν μέσα.

Κούγιας: Τι έλεγα; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Όχι, απλά ότι φωνάζατε.

Κούγιας: Δεν θυμάστε ότι έλεγα ότι η ανακρίτρια σας υπαγορεύει τι να πείτε;

Πρόεδρος: Τι σχέση έχουν αυτά με τις κατηγορίες;

Κούγιας: Τώρα θα δείτε! μιλάμε για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο…

(…)

Κούγιας: Ένα έγγραφο ειδικό πληρεξούσιο το ξέρετε? Έχει την υπογραφή σας. Λέει εκεί ότι εξουσιοδοτείτε τη Κουρτέση να προβάλλει και να υποβάλλει κάθε ένσταση, πρόταση ισχυρισμό κλπ. Εσείς γιατί κάνατε πληρεξούσιο στην Κουρτέση για τη μηνυτήρια αναφορά του Κυπαρισσοπουλου?

Κουρτέση: Είναι ερώτηση παρελκυστική. Η μόνη ενεργή δικογραφία ήταν αυτή του Κυπαρισσόπουλου . Η έδρα είναι πολύ έμπειρη και τα ξέρει, αλλά οι ένορκοι δεν γνωρίζουν ούτε ο μάρτυρας.

Κούγιας: Καλά καλά. Κανονικά πρέπει να σας πάρουν την άδεια, δεν είναι εδώ πολιτικό γραφείο.

Κουρτέση: Ξέρετε πολύ καλά τη δικονομία και τι ισχύει, εκτός αν είστε αδιάβαστος

Κούγιας: Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία.

Κουρτέση: Όχι σε μένα αυτά!

Κούγιας: Ποια είσαι εσύ; Μια που στήνεις υποθέσεις…

Κουρτέση: Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος

Πρόεδρος: Διακόπτουμε να ηρεμήσετε.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)